Την αντίδρασή τους με τη νέα τιμολογιακή πολιτική του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) εξέφρασαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αποκορώνου σε συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης με τον διευθύνων σύμβουλο του Οργανισμού Φώτη Καζάση. Οι αυτοδιοικητικοί έκαναν λόγο για “μονομερή ενέργεια” του ΟΑΚ σε βάρος του Δήμου και για “έλλειψη διαβούλευσης” και κάλεσαν τη διοίκηση του Οργανισμού να επανεξετάσει την απόφασή της για τον Αποκόρωνα.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να διορθωθεί ένα σφάλμα που υπήρξε ως προς την τιμολόγηση του νερού που λαμβάνει ο Δήμος από τις πηγές της Αργυρούπολης καθώς και να εξεταστεί εκ νέου η τιμολόγηση του νερού άρδευσης που δίνει ο Δήμος έτσι ώστε να εξισωθεί με εκείνη των ΤΟΕΒ.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα αναμένεται να έρθει ξανά στο Δ.Σ. του Οργανισμού προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις αντιρρήσεις του Δήμου, ενώ και το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου θα συζητήσει το θέμα επί της συγκεκριμένης οικονομοτεχνικής μελέτης που έχει εκπονήσει ο Οργανισμός και με βάση την οποία χαράχθηκε η νέα τιμολογιακή του πολιτική.

Στη συζήτηση που έγινε το πρωί διήρκεσε σχεδόν 2 ώρες παραβρέθηκαν από μέρους του Δήμου Αποκορώνου ο δήμαρχος Χ. Κουκιανάκης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στ. Σγουράκης και οι επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων Μιχ. Φλεμετάκης, Στ. Ζώης και Φρ. Τρουλλάκης καθώς και ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Ν. Κουμάκης, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Μ. Νικολούδης κ.ά.

Haniotika-nea.gr