Ψήφισμα των Πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ Χανίων – Ταφόπλακα ο νέος κανονισμός Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων

Ανακοίνωση με την οποία περιγράφουν την κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια εξέδωσαν οι Πράκτορες Πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ Χανίων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και σημειώνουν πως ο «νέος κανονισμός της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων αν περάσει θα βάλει την ταφόπλακα στη σύμβαση πρακτόρων-ΟΠΑΠ. Θα έχουμε τραγικές αλλαγές στην προμήθεια μας  και στην εργασιακή μας σχέση με τον ΟΠΑΠ.»

Το ψήφισμα του Συλλόγου:

Συνάδελφοι –σες

Διανύουμε τον πέμπτο χρόνο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χωρά μας με 1.500.000 ανέργους και αρκετούς συνάνθρωπους μας στα όρια της φτώχειας και της απελπισίας  . Βιώνουμε αυτή την κρίση με βίαιο τρόπο. Έχουμε πάνω από 700 λουκέτα  συναδέλφων . Μια καθημερινότητα που μοιάζει Γολγοθάς ,και μια διαρκής αβεβαιότητα .

Από την μια έχουμε ένα ιδιωτικό ΟΠΑΠ    με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του με κάθε τρόπο. Ο στόχος του για    εκσυγχρονισμό του δικτύου  δείχνει ότι θα επιβαρύνει  οικονομικά τους πράκτορες . Με την είσοδο στην αγορά των VLT S θέλουν να κάνουν την χώρα, ένα απέραντο καζίνο.

O νέος κανονισμός αν περάσει θα βάλει την ταφόπλακα στη σύμβαση πρακτόρων-ΟΠΑΠ. Θα έχουμε τραγικές αλλαγές στην προμήθεια μας  και στην εργασιακή μας σχέση με τον ΟΠΑΠ.

Από την άλλη έχουμε μια  κυβερνητική  πολιτική που συνεχίζει την φοροληστεία των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Μας φορολογεί με 26%  ,μας παίρνει προκαταβολή φόρου 55% ,ξανά ο φόρος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ κ.α. Οι περισσότεροι με χρέη στον ΟΑΕΕ(ανασφάλιστοι), με χρέη στις τράπεζες κ.α

Απέναντι σε όλα αυτά οι πράκτορες είναι σε αναμονή του δ.σ. της ΠΟΕΠΠΠ για αγωνιστικές δράσεις .

Ένα δ.σ ΠΟΕΠΠΠ όμως χωρίς στόχους , πίσω από τις εξελίξεις και χωρίς διάθεση να μπει μπροστά να διεκδικήσει συλλογικά  λύσεις στα οξυμένα προβλήματα μας.

Ένα δ.σ. ΠΟΕΠΠ  που δεν συντονίζει την δράση της με τους άλλους φορείς των έμπορων και αυτοαπασχολουμενων,με την κοινωνία γενικά.

Προτείνουμε ,να γίνουν στόχοι πάλης του συλλόγου μας, στόχοι της ΠΟΕΠΠ αλλά και όλων τον πρακτόρων πανελλαδικά .

Καταρχήν να αποσυρθεί τώρα ο κανονισμός που έχει προταθεί και να σταματήσει η διαβούλευση παρωδία .

Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε καμία κατηγοριοποίηση πρακτορείων , καμία δυνατότητα στον ΟΠΑΠ να φτιάχνει δικό του δίκτυο ,καμία αλλαγή –μείωση στην προμήθεια μας ,καμία αλλαγή στην απόσταση μεταξύ πρακτορείων ,ενιαία σύμβαση πρακτόρευσης για όλους ,δυνατότητα μεταβίβασης του πρακτορείου, αποκλειστικότητα του υφιστάμενου δικτύου για νέα παιχνίδια ,όχι στην καζινοποίηση της χώρας.

Επίσης ,

.Κατάργηση του ν.4110/2013 (26% φορολογία ) .

.Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.

.20.000 αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 για κάθε παιδί .

.Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30%.

.Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30% ,χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων .

.Πάγωμα χρεών προς ΟΑΕΕ και δημόσιο χωρίς προσαυξήσεις και  πρόσθετα τέλη . Μακροχρόνια ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10%του διαθέσιμου εισοδήματος.

.Καμία κατάσχεση κατοικίας ,τραπεζικών λογαριασμών.

.Επαναφορά 13ης και 14ης  σύνταξης . Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά από τον ΟΑΕΕ. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό .

.Δωρεάν υγεία περίθαλψη για όλους.

Συνάδελφοι – σες

Έχουμε ένα διμέτωπο αγώνα απέναντι στον  ΟΠΑΠ αλλά και απέναντι σε κάθε κυβερνητική πολιτική.

Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο .Ή αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα για την επιβίωση μας  και την αξιοπρέπεια μας ή θα παρακολουθούμε αδρανείς και απογοητευμένοι τον αφανισμό μας.

 

 

 

zarpanews.gr