Φορείς του Βάμου κατά της κατάργησης του Α.Τ Βάμου

                                                              

Σε συνέχεια του από 22/12/2015 υπομνήματος μας και όσοι επί πλέον υπογράφουμε το υπόμνημα αυτό ως φορείς του Βάμου Αποκορώνου Χανίων, σας ζητούμε μετ΄επιτάσεως από το Αστυνομικό Τμήμα Βάμου, το παλαιότερο και το πλέον ιστορικό του Νομού Χανίων, να μην υποστείλετε την Ελληνική σημαία (που διαδέχτηκε την σημαία της Κρητικής Πολιτείας).                                                                                                                                

Ακόμα  θέλομε να σας εκφράσομε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη κατάργηση του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) στον Αποκόρωνα με το υπ’ αρ.7 Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ 14/9-2-2017 καθώς και τις ανησυχίες μας για την ανασφάλεια που είναι ήδη διάχυτη στη κοινωνία του Δήμου. Η εξάρθρωση της παραπάνω υπηρεσίας στο Δήμο Αποκορώνου με το προηγούμενο Π.Δ., σε συνδυασμό με τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Σφακίων (που στον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου σας ήταν η υποβάθμιση του σε Αστυνομικό Σταθμό Σφακίων), κάνει επιτακτικότερη τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Βάμου και την αναβάθμιση του σε Αστυνομικό Τμήμα Αποκορώνου. Ο πρόσθετος αυτός λόγος έχει να κάνει με την  εδαφολογική ιδιομορφία του Αποκορώνα και τη κεντρική γεωγραφική δεσπόζουσα θέση του Βάμου ανάμεσα στα άλλα κέντρα του Δήμου Αποκορώνου (Καλύβες,Φρε,Βρύσες,Γεωργιούπολη) καθώς και ανάμεσα στα τουριστικά κέντρα, τόσο εκείνων των παραλιακών προορισμών (Αλμυρίδα, Καλύβες, Γεωργιούπολη και Καβρός), όσο και του υπαίθριου τουρισμού και αγροτουρισμού (Βάμος,Κεφαλάς,Γαβαλοχώρι,Κόκκινο Χωριό κ.λ.π.).

Ο παραπάνω λόγος αποτελεί αναμφισβήτητα αντικειμενικό γεωγραφικό και συγκοινωνιακό κριτήριο για την ορθολογικότερη αστυνόμευση του Αποκόρωνα, που μαζί με το προαναφερόμενο ιστορικό κριτήριο,  προστίθενται και σε εκείνα, όπως: Πληθυσμιακά-σύνθεση πληθυσμού και κοινωνιοοικονομικά (η Δ.Ε. Βάμου είναι η πολυπληθέστερη του Δήμου Αποκορώνου που μεταξύ των δημοτών της περιλαμβάνονται  1.130 πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους 1.700 που κατοικούν συνολικά μόνιμα στον Δήμο, προσφέροντες τα μέγιστα στη τοπική οικονομία και κοινωνία), διοικητικά (Ειρηνοδικείο, Κέντρο Υγείας, Υποκ/μα Τρ. Πειραιώς, Σχολεία Α΄βάθμιας και Β΄άθμιας εκπαίδευσης, Δημοτικές Υπηρεσίες, Υποθηκοφυλακείο και Συμβολαιογραφείο, Τεχνικές Υπηρεσίες Ο.Τ.Ε. κ.λ.π., που  έχουν την εκ του σύνεγγυς ανάγκη ύπαρξης του Αστυνομικού Τμήματος και τη δημιουργία αισθήματος ασφαλείας).

Τέλος δε, σας υπενθυμίζομε και σας ζητούμε να αναγνωρίσετε και να μη περιφρονήσετε , τον, πριν από λίγα χρόνια, αγώνα μας και του πρώην Δήμου Βάμου, προκειμένου να γίνει  η ιδιοκτησιακή μεταβολή του οικοπέδου και κτιρίου του πρώην ανενεργού Αγροτικού Ιατρείου, από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να μην αχρηστεύσετε τον σκοπό για τον οποίο έγινε αυτή προς χάρη απόκτησης ιδιόκτητης στέγασης του Α.Τ.Βάμου και  της δυνατότητας επέκτασης του.

(Σας επισυνάπτομε αναλυτικά χαρακτηριστικά στοιχεία της Δ.Ε.Βάμου και του Αποκόρωνα γενικότερα).

Επικοινωνία: Κυριάκος Μ. Λιμαντζάκης-Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου ΄΄Ο Πρίνος’’- Διεύθυνση : Βάμος Αποκορώνου-Τ.Κ. 73008-Τηλέφ.: 6974640925 Email: klimantzakis@gmail.com .

Με εκτίμηση

1) Ο Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου ‘’Ο Πρίνος

Κυριάκος Μ. Λιμαντζάκης

2) Ο Πρόεδρος Τοπ. Κοινότητας Βάμου Δήμου Αποκορώνου

Γιάννης Γεωργιλάκης

3) Ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας

Νίκος Φραντζεσκάκης

4) Ο Αντιπρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Βάμου

Γιώργος Παντελάκης