Το 5ο Santa Run πάει για… ρεκόρ! Όλα έτοιμα για το μεγαλύτερο event της πόλης

Στην αποθήκη του Santa Run, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κλαδισού, εκεί όπου βρίσκονται οι 7.000 στολές που θα δοθούν στους συμμετέχοντες, έγινε η συνέντευξη τύπου για τη φετινή διοργάνωση. Το 5ο Santa Run θα γίνει την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι και αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Εξάλλου, ήδη από την προηγούμενη χρονιά, τα Χανιά έχουν το μεγαλύτερο Santa Run στην Ευρώπη σε σχέση με τον πληθυσμό μας. Φέτος υπάρχει πιθανότητα να έχουμε το μεγαλύτερο Santa Run στην Ευρώπη από άποψη καθαρών συμμετοχών.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τα χρήματα θα πάνε στο ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, ΕΛΕΠΑΠ και στον Ορίζοντα.
Οι συμμετοχές για τo 5o Santa Run συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς και όσο οι μέρες πλησιάζουν, οι διοργανωτές, οι φορείς που στηρίζουν το event αλλά και τα τέσσερα ιδρύματα στα οποία απονέμονται τα κέρδη, έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους Χανιώτες.

santa1Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, πήρε πρώτος το λόγο: “Ο σκοπός είναι ιερός. Υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά, δημόσιος έλεγχος και φυσικά η κατανομή γίνεται ξανά μέσα από καθαρές διαδικασίες. Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων από την πρώτη χρονιά αγκάλιασε την εκδήλωση αυτή και θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο και τα επόμενα χρόνια. Καλώ τους Χανιώτες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν για να έχει η διοργάνωση αυτή, απήχηση σε όλη την Ελλάδα”.

Ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας τόνισε τη σπουδαιότητα του event αλλά και των διοργανωτών: “Ο Δήμος Χανίων ξεκίνησε φέτος μια πιο στενή συνεργασία με τα παιδιά με τα φρέσκα μυαλά και τη ζεστή καρδιά. Από την πλευρά μας θα τους βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο για να μπορέσουν να εκπληρώσουν αυτόν τον ιερό σκοπό τον οποίο έχουν ταχθεί να εκπληρώνουν κάθε χρόνο. Όταν αυτά τα παιδιά έχουν καταφέρει μέσα σε 5 χρόνια να δώσουν 150.000 ευρώ στα Ιδρύματα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε ως Δήμος είναι να τα ευχαριστήσουμε και να τα στηρίξουμε

Από την πλευρά των διοργανωτών, ο Τάσος Μαραγκουδάκης έθεσε τους δύο βασικούς στόχους του 5ου Santa Run: “Πρώτον να φτάσουν οι συμμετοχές τις 7.000 δηλαδή 40% πάνω από το περυσινό νούμερο, και δεύτερον να αγγίξουμε το τεράστιο ποσό των 100.000 ευρώ που θα διατεθεί στα Ιδρύματα. Έχει επενδυθεί πολύς χρόνος και δουλειά στο θέμα της ασφάλειας σε συνεργασία με την Τροχαία και την Αστυνομία. Επίσης έχει γίνει σημαντική δουλειά ώστε να είναι εξασφαλισμένοι οι συμμετέχοντες ότι τα χρήματά τους θα φτάσουν εκεί που πρέπει να φτάσουν. Έχουμε στενή συνεργασία με δικηγόρους και λογιστές αλλά και με την Εφορία έτσι ώστε το event να είναι εντελώς «καθαρό».

santa2Η Πρόεδρος του ΚΗΦΑΑΜΕΑ κα Νίκη Βελεγράκη είπε: “Όπως κάθε χρόνο, περιμένουμε και φέτος όλους τους Χανιώτες να τρέξουν για έναν ιερό σκοπό και να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Συμμετέχοντας στο Santa Run βοηθάνε όλα τα Ιδρύματα και είναι κάτι που αξίζει τον κόπο. Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή, τον Δήμο, την Αντιπεριφέρεια και τους εθελοντές για την προσπάθεια που κάνουν να μας βοηθήσουν”.

“Το Santa Run είναι πια θεσμός και είναι αξιέπαινο που κάθε χρόνο αυξάνονται οι συμμετοχές και αναβαθμίζεται συνεχώς η διοργάνωση από μία ομάδα που δουλεύει όλη τη χρονιά καταφέρνοντας μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες διοργανώσεις στην Ευρώπη. Το Santa Rub είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος χορηγός μας και συμβάλλει ουσιαστικά στη βιωσιμότητα του ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη όταν η κρατική επιχορήγηση είναι ανεπαρκής” δήλωσε η κα Ελένη Χουδαλάκη

O Υπεύθυνος του Παραρτήματος Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ Γιώργος Μανουσέλης τόνισε την τεράστια σημασία του Santa Run για τα Ιδρύματα: “Είναι πολύ ωραίο να μιλάμε για την γιορταστική ατμόσφαιρα και για τη συμμετοχή των Χανιωτών, το κυριότερο όμως είναι ότι ενισχύει τα Ιδρύματα της πόλης. Για μας είναι ανάσα, είναι οξυγόνο τα χρήματα που παίρνουμε από το Santa Run κάθε χρόνο και γι αυτό το λόγο, επειδή η συμμετοχή δεν είναι κάτι θεωρητικό, θέλω να καλέσω τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στο Santa Run. Θα περάσουν πολύ καλά, ταυτόχρονα όμως θα βοηθήσουν να ενισχυθούν τέσσερις φορείς που το έχουν απόλυτη ανάγκη”. Τέλος, ο εκπρόσωπος του συλλόγου “Ορίζοντας” Διονύσης Βολάνης είπε: “Νιώθω πολύ υπερήφανος γιατί ο σύλλογος Santa Run γεννήθηκε μέσα από την αθλητική παρέα του Ορίζοντα και βλέπουμε ότι γιγαντώθηκε και εξελίχθηκε όχι σαν ένα απλό αθλητικό γεγονός, αλλά σαν ένα κοινωνικό γεγονός που στηρίζει και αιμοδοτεί όλους τους οργανισμούς που ασχολούνται με την εθελοντική προσφορά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Πιστεύω πως όλοι οι Χανιώτες πρέπει να συμμετάσχουν καθώς πέρα από το κέφι και τη χαρά αποτελεί μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης”.

santa3Υπενθυμίζεται ότι έχει ανοίξει το σπίτι Santa Run στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, από το οποίο μπορείτε να προμηθεύεστε τα κουπόνια συμμετοχής κάθε μέρα από τις 11.00 – 15.00 και από τις 18.00 ως τις 21.00.

Κόστος συμμετοχής: 15€ (δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 20/12/2015)

Η κάθε συμμετοχή – δωρεά περιλαμβάνει:

  • στολή Άγιου Βασίλη
  • κεράσματα στη διαδρομή
  • δωρεάν είσοδο στο πάρτι
  • μία δωρεάν μπίρα στο πάρτι
  • δώρα και προσφορές χορηγών

Την τσάντα συμμετοχής θα την παραλάβετε την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 21:00, από το κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού με την επίδειξη της αγοράς κουπονιού.
Αποκλειστικά για τους διαμένοντες εκτός της πόλης των Χανίων, μπορείτε να παραλάβετε την τσάντα συμμετοχής και την ημέρα του Santa Run, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, από τις 09:00 έως τις 12:00 έξω από το χώρο διεξαγωγής.

Σημ. Σε περίπτωση που δεν έχουν εξαντληθεί οι στολές θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου από το κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού (σημείο διάθεσης της τσάντας συμμετοχής) με τιμή συμμετοχής 20€.

santa6

santa5

santa4zarpanews.gr