Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών προσφέρουν υπηρεσίες με όλα τα μέσα

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών ανέλαβε πρωτοβουλία προσφοράς και αλληλεγγύης και είτε με ποδήλατα, απο ξηράς, είτε με σκάφη, από θαλάσσης πραγματοποιεί περιπολίες στα Χανιά, προσφέροντας βοήθεια όπου χρειαστεί.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη 10 Αυγούστου όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ναυαγοσωστική υπηρεσία με σκάφος.  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σώματος “τόσο οι καλές καιρικές συνθήκες που  επικρατούσαν τη συγκεκριμένη ημέρα στην περιοχή, όσο και η άρτια συντονισμένη και οργανωμένη πρώτη αυτή υπηρεσία των Εθελοντών Ναυαγοσωστών, συνέβαλλαν στην επιτυχημένη  διεξαγωγή αυτής της παρθενικής  προσπάθειας. Οι παραθαλάσσιες περιοχές κάλυψης ήταν Μαράθι-Σειτάν Λιμανια-Τερσανάς-Καλαθάς- Νεα Χώρα.

Είναι μεγάλη η χαρά και η υπερήφανα που διέπει όλους τους Σαμαρείτες, βλέποντας  πως ευδοκιμεί ένα όραμα ετών και πως πλέον έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου, να επεκταθούν  δηλαδή, οι υπηρεσίες των εθελοντών μας και στο υγρό  στοιχείο. Πράγμα ζωτικής σημασίας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το τμήμα Χανίων εδρεύει σε μια από τις ωραιότερες  νησιωτικές  πόλεις της χώρας μας. Ευχόμαστε ολόψυχα ,ευθύς  εφεξής , να πυκνώσουν  τέτοιες  υπηρεσίες, καθώς  κάθε πρόοδος, μας κάνει  καλύτερους και αποδοτικότερους  τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο”.

Ακολούθησε από ξηράς ανάλογη προσπάθεια, όπου  Παρασκευή 11 Αυγούστου ξεκινησαν οι πρώτες υγειονομικές περιπολίες της ποδηλατικής ομάδας του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του τμήματος  Χανιών.   Οι πρώτες αυτές υπηρεσίες, έλαβαν  χώρα στο  ενετικό  λιμάνι  της πόλης των Χανίων, το οποίο λόγο της καλοκαιρινής περιόδου, βρίθει επισκεπτών. Τουρίστες  Έλληνες και ξένοι επικρότησαν  με ενθουσιασμό την παρουσία των συναδέλφων Εθελοντων Σαμαρειτων με τα πλήρως εξοπλισμένα ποδήλατα, οι οποίοι στάθηκαν επάξια και αντιμετώπισαν με επιτυχία κάποια περιστατικά  στα οποία και κλήθηκαν να παρέμβουν.

“Σε μια πόλη που αποτελεί  τουριστικό πόλο έλξης για όλο και μεγαλύτερο αριθμό τουριστών συν το χρόνο, η  σύσταση και η έναρξη υγειονομικών περιπολίων της ποδηλατικής ομάδας, αποτελεί  κομβικό σημείο στην προσφορά υγειονομικών υπηρεσιών και πρώτων βοηθειών τόσο στον τοπικό πληθυσμό ,όσο και στους τουρίστες που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην όμορφη αυτή πόλη”, αναφέρει σε σχετική το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών.