Το έργο του Κοινωνικού Ενδυματοπωλείου και το αυριανό παζάρι στον Αποκόρωνα

Ο Δ. Αποκορώνου – Κοινωφελής επιχείρηση έχει ιδρύσει από το 2015   δύο Κοινωνικά Ενδυματοπωλεία: ένα  στο Νίπος Αποκορώνου και ένα παράρτημα  στις Καλύβες σε συνεργασία με την Ενορία Καλυβών και το ¨Ίδρυμα ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ¨.  Ωφελούνται με δωρεάν ένδυση και υπόδηση οι οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας. Λειτουργούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην πλειοψηφία  με συμμετοχή εθελοντών Ευρωπαίων μόνιμων  κατοίκων  του Αποκόρωνα αλλά και με τη βοήθεια πολλών  Αποκορωνιωτών . Τα ρούχα αν και μεταχειρισμένα είναι σε άριστη κατάσταση και είναι στην πλειοψηφία τους δωρεές από τους Ευρωπαίους κατοίκους  .  Εκτός των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών μας , τα ενδυματοπωλεία μπορεί να επισκεφτεί  ο οποιοσδήποτε κι έναντι  συμβολικού ποσού ή ποσότητας  ξηράς τροφής να αποκτήσει ότι επιθυμεί. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την ημέρα λειτουργίας τους τα Κοινωνικά Ενδυματοπωλεία έχουν προσφέρει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Αποκορώνου  τρόφιμα αξίας  10.000 ευρώ.

Οι μέρες και  ώρες λειτουργίας τους είναι:

  • ΝΙΠΟΣ κάθε Τρίτη 9πμ -12μμ
  • ΚΑΛΥΒΕΣ κάθε Τρίτη 9πμ -12 μμ

Τετάρτη 5μμ -7μμ

Παρασκευή 5μμ – 7μμ

Στο Νίπος επίσης λειτουργεί το  Κοινωνικό Ανταλλακτήριο  μία νεοσύστατη δομή που λειτουργεί από την τοπική Ομάδα Εθελοντών  & απευθύνεται  σε όλους του κατοίκους του Αποκόρωνα. Λειτουργεί ως χώρος υποδοχής  βρεφικών ειδών , ειδών  οικιακών σκευών και επίπλων,  όπου κάθε πολίτης μπορεί να προσφέρει αλλά και να πάρει ότι χρειάζεται.

Τέλος σε τακτά χρονικά διαστήματα οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας  πραγματοποιούν  φιλανθρωπικά παζάρια για να αποσυμφορίζουν τα  Ενδυματοπωλεία. Με τα χρήματα που συλλέγουν αγοράζουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ένα τέτοιο παζάρι  προγραμματίζουν για την  Τρίτη 12 Σεπτέμβρη  & ώρα 10πμ -13μμ στο Νίπος . Ευκαιρία να προσφέρομε την αγάπη μας στον συνάνθρωπο που υποφέρει.