Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής Στ. Μπελιβάνης για το θάνατο του Αποκορωνιώτη ναυτικού στην Αυστραλία

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής το 26χρονο παλικάρι από τον Αποκόρωνα, που έχασε τη ζωή του στη μακρινή Αυστραλία πριν από περίπου ένα μήνα, σε μία υπόθεση που απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει να απασχολεί τις Αρχές, ως προς τα αίτια θανάτου του νεαρού ναυτικού.

Εξ αρχής, όλες οι πληροφορίες που έρχονταν από την Αυστραλία ήταν με το σταγονόμετρο και συγκεχυμένες, ως προς το τι συνέβη στο πλοίο που υπηρετούσε ο 26χρονος αξιωματικός.

Ακόμη όμως και τώρα που μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, η λεπτομερής ιατροδικαστική εξέταση από τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, αν και μπόρεσε να δώσει κάποιες απαντήσεις, βασίστηκε μόνο στα δικά του ευρήματα, αφού, όπως σημείωσε… «Δεν υπήρχε κανένα ιστορικό και καμία επίσημη αναφορά από την αστυνομία στην Αυστραλία και τον εκεί ιατροδικαστή. Βασίστηκα σε όσα μου ανέφεραν οι συγγενείς του, οι οποίοι με βοήθησαν όσο μπορούσαν. Ήταν απίστευτο! Έβγαλαν πόρισμα χωρίς καν να έχει γίνει νεκροτομή στο παιδί. Υποτίθεται ότι εκεί τον είδε ιατροδικαστής. Εξέδωσαν πιστοποιητικό θανάτου για πολλαπλές κακώσεις. Πως έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα;»

Έτσι εξηγείται το πέπλο μυστηρίου στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού, κατ’ όπως φαίνεται, οι Αυστραλιανές Αρχές ήθελαν να «διώξουν» από πάνω τους την υπόθεση, χωρίς να υπολογίζουν την αγωνία της οικογένειας του 26χρονου για το τι ακριβώς συνέβη και πέθανε το παιδί τους.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση από τον κ. Μπελιβάνη, ο ναυτικός από τον Καβρό έφερε κακώσεις στο θώρακα και στο κεφάλι, είχε σπασμένα πλευρά και κακώσεις στους πνεύμονες.

Χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα για το πως έχασε τη ζώη του ο 26χρονος, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, χωρίς να έχει αποκλειστεί και η εγκληματική ενέργεια.