ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Καμμένου για τις Νατοϊκές βάσεις

Λίγες ώρες μόλις μετά τις δηλώσεις Καμμένου για διατήρηση και επέκταση της Αμερικανικής ευκολίας και της Νατοϊκής Βάσης στη Σούδα, ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, χαρακτηρίζει “εξαιρετικά αμφίβολο” το εάν η στρατικοποίηση της Κρήτης θα μπορούσε να είναι προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Από την νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, ανακοινώθηκαν τα εξής: “Με αφορμή το συνέδριο του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στα Χανιά για την «ενεργειακή ασφάλεια στην θάλασσα», , από το γραφείο τύπου της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ τονίζονται τα εξής :

«Είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν η ένταση της στρατιωτικοποίησης και η ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στις οποίες αναπόφευκτα οδηγούν οι εισηγήσεις στο συνέδριο για την «ενεργειακή ασφάλεια στην θάλασσα», όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον τοπικό τύπο, μπορούν να αποβούν σε όφελος της εθνικής κυριαρχίας, της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλούνται οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί που άκριτα και ανιστόρητα αποδέχονται τις εισηγήσεις τους, οι λαοί της περιοχής είναι σε ευθεία αντίθεση με προτάσεις για δημιουργία νέων βάσεων. Πολύ περισσότερο αντίθετος είναι ο ελληνικός λαός που εν μέσω της εκτεταμένης κρίσης έχει απόλυτη ανάγκη από περιβάλλον ειρήνης, συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς και απερίσπαστης πορείας προς την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση”