Συνελήφθη ο δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού Αντώνης Καραμολέγκος

Στα Σπάτα συνελήφθη, μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ, ο γνωστός κακοποιός, δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού, Αντώνης Καραμολέγκος.

Είχε παραβιάσει την πέμπτη κατά σειρά άδεια του από τις φυλακές Αλικαρνασσού όταν εξαφανίστηκε. Είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς έξω από την ΓΑΔΑ, το 1990.

Στο διάστημα της απόδρασης του, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ατόμου, στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Νέο Ηράκλειο και εκδίδεται ένταλμα σε βάρος του, το οποίο δεν εκτελείται αφού παραμένει άφαντος.

Ο Καραμολέγκος είχε αποδράσει στο παρελθόν και από φυλακές των Χανίων, εντοπίστηκε όμως στην πορεία και έτσι οδηγήθηκε στην συνέχεια στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Ειδικότερα, το 2011 πήρε πολυήμερη άδεια από τις φυλακές της Αγιάς, την οποία παραβίασε.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά συλλαμβάνεται στο Χαλάνδρι και οδηγείται στην Αλικαρνασσό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανόν να οδηγηθεί ξανά στις φυλακές Αλικαρνασσού προκειμένου να εκτίσει και το πειθαρχικό του.

Ήταν 24 Αυγούστου 1990 όταν πλήρωμα περιπολικού με τον Αστυφύλακα Λουκά Παπαλουκά και τον επίσης Αρχιφύλακα Δημήτρη Βούλγαρη, της Άμεσης Δράσης είχαν σταματήσει το όχημα του Αντώνη Καραμολέγκου, στη συμβολή της Λ. Αλεξάνδρας με την Πανόρμου ,για τροχονομικό έλεγχο.

Όταν δέχθηκαν πυρά μέσα από το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να εκτελέσει το Λουκά Παπαλουκά ενώ ο σύνοδος του Δημήτρης Βούλγαρης, βαρύτατα τραυματισμένος σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα (05/09) κατέληξε στο Νοσοκομείο.

cretalive.gr