Συνάντηση Βαγιωνάκη – Κουκιανάκη στο Δήμο Αποκορώνου

Η ανάδειξη των βασικών προτεραιοτήτων στρατηγικής ανάπτυξης   και η πορεία υλοποίησης  των  έργων υποδομής  στην περιοχή του Δήμου  Αποκορώνου   αποτέλεσαν  το αντικείμενο της συνάντησης  της βουλευτού  Χανίων κ. Βάλιας Βαγιωνάκη  με τον   Δήμαρχο  Αποκορώνου  Χαράλαμπο Κουκιανάκη .

“Η κ . Βαγιωνάκη είχε την ευκαιρία  να ενημερωθεί εκτενώς για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή  Αποκορώνου  κατά την διάρκεια επίσκεψης της που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Ιουνίου  2017  στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσσες.

Ειδικότερα κατά την διάρκεια της συνάντησης η κ. Βαγιωνάκη ενημερώθηκε    από τον Δήμαρχο Αποκορώνου και υπηρεσιακούς παράγοντες , καταρχήν για θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα στα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες αλλά και για τον συνολικότερο προγραμματισμό της δημοτικής αρχής  ξεχωριστά για  κάθε τομέα  αρμοδιότητας  της .   

Ο κ. Κουκιανάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της ανάγκης  απεμπλοκής της χρηματοδότησης για ολοκλήρωση  της μελέτης του τμήματος Καλύβες –Αγ. Πάντες του Β.Ο.Α.Κ.  καθώς και στο θέμα  της εκταμίευσης των κονδυλίων  για την αποκατάσταση  των ζημιών  στην   Παλαιά  Εθνική Οδό  και στα δίκτυα δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας που προκληθήκαν από τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου του 2017.   

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν  επίσης τα θέματα της αστυνόμευσης  της περιοχής, της  στελέχωσης του ΕΚΑΒ Αποκορώνου , οι μελέτες για τους  βιολογικούς της Γεωργιούπολης των Καλυβών  και της Αλμυρίδας , οι μελέτες για την ύδρευση  της Δ.Ε. Βάμου και της ΔΕ Γεωργιούπολης, έργα αστικών αναπλάσεων και ηλεκτροφωτισμού   και το καταδυτικό πάρκο.  

Από την πλευρά της η κ. Βαγιωνάκη  στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη  ανάδειξης και προστασίας των ιδιαίτερων  φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής  τα οποία στα πλαίσια ενός γενικότερου σχεδιασμού θα συνδυάζονται με την ανάπτυξη του  πρωτογενή τομέα και ηπίων μορφών τουρισμού και αγροτουριστικού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη  διαχείρισης και προστασίας των πηγών του Στύλου και των Αρμένων  με την δημιουργία   μικρών μονάδων  βιολογικής επεξεργασίας  τύπου  compact. 

Η βουλευτής Χανίων   επισήμανε την θέση της ότι στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου  για επίλυση των τοπικών προβλημάτων και  την  ενεργή στήριξη όλων των πρωτοβουλιών  που αποσκοπούν στην ανάπτυξη   της περιοχής του Αποκόρωνα με σεβασμό στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.”