Στην Κρήτη οι σοβαρά τραυματίες του φονικού σεισμού

Απόφαση να μεταφερθούν στην Κρήτη οι σοβαρότερα τραυματισμένοι από τα 6,4 ρίχτερ που χτύπησαν τα Δωδεκάνησα, ελήφθη, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα η κατάσταση. Σύμφωνα με το δήμαρχο της Κω, Γιώργο Κυρίτση, πρόκειται για 4 άτομα που μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο.

Εξ αυτών οι τρεις είναι σοβαρότερα, με τον ένα να έχει ακρωτηριαστεί στα κάτω άκρα και τον δεύτερο να μεταφέρεται διασωληνωμένος. Ο τρίτος τραυματίας έχει υποστεί κάταγμα ενώ ο τέταρτος είναι οφθαλμολογικό περιστατικό.

Οι τέσσερις τραυματίες εκ των οποίων οι τρεις είναι σοβαρά μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος C130 το οποίο προσγειώθηκε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ

Από την πρώτη στιγμή το ΕΚΑΒ, στην Κρήτη, ήταν σε ετοιμότητα με τα ασθενοφόρα του να είναι σε επιφυλακή. Ειδικές μονάδες της υπηρεσίας παρέλαβαν τα τέσσερα περιστατικά μεταφέροντας τα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

100 τραυματίες στα επείγοντα του νοσοκομείου της Κω

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου της Κω, Νεκτάριος Γεωργαντής, «προσήλθαν 100 τραυματίες στα επείγοντα του νοσοκομείου. Οι 78 ήταν ελαφρά τραυματίες και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έφυγαν για τον χώρο τους. Έχουμε τρία περιστατικά τα οποία είναι σοβαρότερα και χειρουργούνται αυτή την ώρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα περιστατικά οφείλονται σε πτώσεις αντικειμένων και κινήσεις πανικού (πτώση από μπαλκόνια κλπ), ενώ δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και περίπου 80 ελαφρά τραυματίες.