Σεμινάριο για το λάδι από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Ένα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο σεμινάριο για το ελαιόλαδο, τους ελαιώνες και όλες τις διαδικασίες και τα μικρά “μυστικά” και λεπτομέρειες για το πως μπορεί κάποιος να φτιάξει υψηλής ποιότητος ελαιόλαδο, θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά την Ερχόμενη Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ Βασίλης Φραντζολάς, Δοκιμαστής & Σύμβουλος Ποιότητος Ελαιολάδου, M. Sc. Food Policy City University London. Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 10 ώρες και θα διεξαχθεί στηναίθουσα LEKTORIO Μίνωος  31. ώρα έναρξης 09:30.

Το σεμινάριο είναι πιστοποιημένο από τον διεθνούς αναγνώρισης φορέα TÜV Rheinland Hellas.Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Τα θέματα που θα αναλυθουν είναι:

Διαχείρηση ελαιώνων – καλλιεργητικές φροντίδες

Σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής ποιοτικού ελαιολάδου

Παρέχονται όλες οι απαραίτητες γνώσεις για την σωστή καλλιεργητική φροντίδα του δέντρου της ελιάς (καλλιέργεια εδάφους, κλάδεμα, πότισμα, λίπανση) καθώς και λεπτομερώς όλες οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται βήμα-βήμα στο ελαιοτριβείο σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους που ακολουθούνται σήμερα από τα κορυφαία ελαιοτριβεία της Ιταλίας και Ισπανίας για την παραγωγή υψηλής ποιότητος εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Αναλυτικότερα:

Ελαιώνας & καλλιεργητικές φροντίδεςΤι είναι οι πολυφαινόλες και πως επηρεάζουν το ελαιόλαδο

Καλλιεργητικές πρακτικές, ακαλλιέργεια ή καλλιέργεια;

Κλαδέματα, βασικές αρχές, λίγο ή πολύ; κάθε πότε;

Αρδεύσεις, γιατί και πόσο ωφελούν

Λιπάνσεις, βασικές αρχές

Υπέρπυκνες φυτεύσεις – πόσο αποδοτικές είναι;

Στάδια ανάπτυξης του φυτού της ελιάς

Προσδιορισμός καλύτερου χρόνου συλλογης καρπών

Σύγχρονοι τρόποι συλλογής των καρπών

Σημασία γρήγορης μεταφοράς & ελαιοποίησης καρπών

Ολα τα βήματα για παραγωγή ποιοτικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου

Παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα

Ιδανικός χρόνος συλλογής του καρπού – Δείκτης Ωριμότητος

Οι σοβαρές επιπτώσεις μη έγκαιρης συλλογής καρπού

Ανάλυση των σταδίων επεξεργασίας στο ελαιοτριβείο.

Η σημασία κάθε σταδίου – λεπτομέρειες – βαρύτητα

Οι σπαστήρες – τύποι – η σημασία

Ο χρόνος & θερμοκρασίες μάλαξης – επιπτώσεις

Ελαιοτριβεία 2 ή 3 φάσεων – Διαφορές – Εξελίξεις

Φιλτράρισμα – μέθοδοι – πότε – γιατί

Μικρά – ερασιτεχνικά – ελαιοτριβεία – Τα συν και τα πλην

Ο Βασσίλης Φρατζολάς είναι Πολιτικός μηχανικός με construction management (M.Sc) στην Αμερική. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ως σύμβουλος ποιότητος και παραγωγής ελαιολάδου σε εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2013, μαζί με άλλα εξειδικευμένα στελέχη αναλαμβάνουν την διαδικασία δημιουργίας νέων brands υψηλής ποιότητος ελαιολάδων με σκοπό την εξαγωγή τους στο εξωτερικό.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης

Πληροφορίες-εγγραφές: τηλ: 21 0808 6565 www.oliveoilseminars.com