Πώς να γίνετε πιο χαρισματικός

Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι το χάρισμα είναι κάτι με το οποίο οι άνθρωποι γεννιούνται – ότι η Όπρα, ο Στιβ Τζομπς ή ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μπορούσαν να μαγέψουν το πλήθος από τότε που ήταν παιδιά. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια…

«Το χάρισμα είναι αποτέλεσμα συμπεριφοράς που τη μαθαίνουμε», δηλώνει η Ολίβια Φοξ Κομπέιν, συγγραφές του βιβλίου «Ο μύθος για το χάρισμα». Όπως υποστηρίζει, αν διδαχθούν αυτές τις συμπεριφορές οι άνθρωποι μπορούν να τις μάθουν. Διαβάστε τρεις πολύ χρήσιμες συμβουλές:

Οι χαρισματικοί άνθρωποι εκφράζουν τα συναισθήματά τους αυθόρμητα και ειλικρινά, πράγμα που τους επιτρέπει να επηρεάζουν τη διάθεση και τα συναισθήματα των άλλων. Αυτό ονομάζεται μετάδοση συναισθημάτων, με άλλα λόγια, το χάρισμα έχει άμεση σχέση με την έκφραση και μεταφορά συναισθημάτων με άλλους ανθρώπους με τους οποίους μιλάμε.

Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι οι χαρισματικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν λέξεις, με τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να σχετιστούν. Ειδικοί θεωρούν ότι οι χαρισματικοί πολιτικοί είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούν λεξιλόγιο με το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να σχετιστούν.Αυτό έχει να κάνει με αισθήματα όπως η ελπίδα, το μίσος, η αγάπη ή ακόμη και η απληστία. Οι άνθρωποι δε σχετίζονται με αόριστες λέξεις, χωρίς καμία λογική.

Τελευταίο στοιχείο των χαρισματικών ανθρώπων είναι ότι μπορούν να καθρεφτίσουν τον άλλο άνθρωπο. Οι ψυχολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι δύο άνθρωποι που τα πάνε καλά αρχίζουν να καθρεφτίζουν ο ένας τον άλλο. Ένας ασφαλής τρόπος για να το διαπιστώσετε είναι αν σκεφτείτε για παράδειγμα σε ένα ραντεβού όταν ο ένας σταυρώνει τα παιδιά του ο άλλος κάνει τα ίδια ή όταν πίνει μία γουλιά κρασί το ίδιο και ο άλλος. Ένας χαρισματικός άνθρωπος μπορεί να κάνει στρατηγική χρήση αυτής της τάσης των ανθρώπων. Η τάση για μιμητισμό ευνοεί σημαντικά μία διαπραγμάτευση.