Πώς αξιολογούν οι Κρητικοί καθημερινότητα, περιφερειάρχη, δημάρχους και βουλευτές

Αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα στην εξαγωγή συμπερασμάτων για το πως κρίνουν οι Κρητικοί τόσο τους τοπικούς άρχοντες όσο και τους τοπικούς βουλευτές, πως αξιολογούν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, αλλά πως βλέπουν τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, είναι η δημοσκόπηση του διενεργήθηκε από την Καπα Recearch για λογαριασμό του ekriti.gr και του Ράδιο Κρήτη.

 

 

kar.png

Διενεργήθηκε από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου σε 852 άτομα από όλη την Κρήτη, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, σε άνδρες και γυναίκες άνω των 17 ετών.
Σήμερα το ekriti.gr θα δημοσιεύσει το πρώτο μέρος της έρευνας, που αφορά στην τοπική θεματολογία και αύριο Τρίτη 12/12 το δεύτερο μέρος την κεντρική πολιτική σκηνή.

Στο πρώτο ερώτημα αξιολογείται η ικανοποίηση από τη ζωή στην περιοχή κατοικίας, όπου πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες απαντούν θετικά ή μάλλον θετικά:

karta2-ikanopoihsh.png

Στο ερώτημα για τα κυρίαρχα συναισθήματα τον τελευταίο καιρό, η ανασφάλεια και ο θυμός επικρατούν, με τρίτο όμως συναίσθημα την ελπίδα:

karta3synas.png

Στην ιεράρχηση των προβλημάτων οι Κρητικοί που ρωτήθηκαν απαντούν ως πρώτο το οδικό δίκτυο της περιοχής τους, ενώ η φτώχεια, η ανεργία, οι δομές υγείας και η διαφθορά, είναι στις πρώτες θέσεις:

karta4provli.png

Στο ερώτημα για τη δημοτικότητα του Περιφερειάρχη πάνω από τους μισούς αξιολογούν τον κ. Αρναουτάκη θετικά. Mάλιστα όπως σχολίασε στο Ράδιο Κρήτη ο διευθυντής της Καπα Research κ. Τάσος Γεωργιάδης, η δημοτικότητα του κ. Αρναουτάκη, ξεπερνά σε κάθε νομό της Κρήτης το 50%:

karta5-perifer.png

Αναφορικά με την δημοτικότητα των Βουλευτών του νομού Ηρακλείου η έρευνα αποτυπώνει πρωτιά με θετική γνώμη του Σωκράτη Βαρδάκη (ΣΥΡΙΖΑ), και ακολουθούν Λευτέρης Αυγενάκης (ΝΔ) και Βασίλης Κεγκέρογλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη), με υψηλά ωστόσο ποσοστά αρνητικής γνώμης, ενώ αίσθηση προκαλεί η τελευταία θέση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ) με το υψηλότερο ποσοστό αρνητικής άποψης:

karta7-boylhra.png

Στο ερώτημα για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό οι ερωτηθέντες τον αξιολογούν αρνητικά σε ένα ποσοστό 50%, ενώ οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες αγγίζουν το 39%:

karta8-dhmarhra.png

Πρωτιά για τον Γιάννη Πλακιωτάκη (ΝΔ) στο νομό Λασθίου έναντι του Μανώλη Θραψανιώτη (ΣΥΡΙΖΑ)

karta9-boyllasi.png

Στον Δήμο Αγίου Νικολάου ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός κρίνεται αρνητικά από τους ερωτηθέντες:

karta10-dhmaragiou.png

Στο νομό Ρεθύμνου ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός “κερδίζει” σε δημοτικότητα τον Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΝΔ), και μάλιστα με το χαμηλότερο ποσοστό αρνητικής γνώμης από όλους τους βουλευτές της Κρήτης:

karta11-boylreth.png

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης κρίνεται μάλλον θετικά:

karta12-dhmarreth.png

Στα Χανιά “πρωτιά” για τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη με δεύτερο τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Αίσθηση ωστόσο προκαλούν τα υψηλά ποσοστά αρνητικής γνώμης.

karta13-boylxanion.png

Χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας για τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα:

karta14-dimaxan.png