Πολλά λουλούδια… Από ποιον τραγουδιστή ζητάει η Εφορία 7 εκατομμύρια ευρώ;

Ο γνωστός τραγουδιστής καλείται από τις οικονομικές υπηρεσίες να πληρώσει πρόστιμο που πλησιάζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ, για απόκρυψη εσόδων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είχε ξεκινήσει έρευνα στα οικονομικά δεδομένα του τραγουδιστή και της συζύγου του το 2013 και στη συνέχεια ο φάκελος διαβιβάστηκε στο ΚΕΦΟΜΕΠ, το οποίο τους έστειλε λογαριασμό που αγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ.ploutarxos_pista

Ο τραγουδιστής προσέφυγε αρχικά στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) του υπουργείου Οικονομικών καταθέτοντας ενδικοφανή προσφυγή με την οποία ζητούσε να ακυρωθούν φόροι και πρόστιμα.

Ωστόσο, η ΔΕΔ έκανε δεκτές ελάχιστες από τις ενστάσεις τους και τελικά ο τραγουδιστής προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, ελπίζοντας ότι θα δικαιωθεί.

Στην προσφυγή του ο Γιάννης Πλούταρχος επισημαίνει ότι έχει εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ αμφισβητεί ευθέως τον καταλογισμό, κάνοντας λόγο για άδικη επίθεση της φορολογικής αρχής.