Ποινική δίωξη στον επιχειρηματία για τον κλεμμένο χαλκό !

Ποινική δίωξη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας άσκησε ο εισαγγελέας στον 67χρονο που συνελήφθη για την υπόθεση του κλεμμένου χαλκού που όπως διαπιστώθηκε προερχόταν από τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ !

Ο 67χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε ρητή δικάσιμό από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στις 5 Φεβρουαρίου του 2018.

Όπως έγραψε το Cretalive o 67χρονος συνελήφθη χτες μετά από την έρευνα λιμενικού και αστυνομίας που οδήγησε στην επιχείρηση του στη ΒΙΠΕ όπου διαπιστώθηκε ότι ο χαλκός που είχε φορτωθεί σε φορτηγά που θα ταξίδευαν για Αθήνα με το πλοίο της γραμμής ήταν προϊόν κλοπής.

Ειδικότερα, ύστερα από σχετική ενημέρωση στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση δύο φορτηγών με διάφορα υλικά (χαλκό, καλώδια χαλκού και μεγάλη ποσότητα μετάλλων), ιδιοκτησίας επιχείρησης με νόμιμο εκπρόσωπο τον 67χρονο, συγκροτήθηκε άμεσα μεικτό κλιμάκιο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος στο εν λόγω φορτίο.

Το μεικτό κλιμάκιο αποτελείτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, υπαλλήλους του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και υπαλλήλους του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν 365 κιλά χαλκού, (τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν με πλοίο τη γραμμής στην Αθήνα), η συγκεκριμένη ανευρεθείσα ποσότητα, αφού κατασχέθηκε στη συνέχεια αποδόθηκε στον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).