Περιστατικά σε βάρος καθηγητών καταγγέλλει η ΕΛΜΕ

Μεμονωμένα περιστατικά σε βάρος καθηγητών, τα οποία έλαβαν χώρα σε σχολεία των Χανίων, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Χανίων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

«Η ΕΛΜΕ Χανίων μετά από μεμονωμένα περιστατικά εις βάρος συναδέλφων  που συνέβησαν σε σχολεία του νομού,  νιώθει την υποχρέωση  να τονίσει τα εξής:

1)Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι δείχνουν καθημερινά υπερβάλλοντα ζήλο για την κατά το δυνατόν καλύτερη αγωγή και εκπαίδευση  των μαθητών, την παιδαγωγική αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν  και την εν γένει  ομαλή λειτουργία των σχολείων.

2)Όλα τα παραπάνω γίνονται σε μια περίοδο, κατά την οποία οι εργασιακοί όροι έχουν χειροτερέψει για όλους τους συναδέλφους, που με το μεράκι και την αγάπη για το λειτούργημα που επιτελούν στηρίζουν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

3)Ως εκ τούτων, η ΕΛΜΕ Χανίων θα πράξει τα δέοντα σε κάθε περίπτωση που απειλείται η τιμή, η περιουσία ή  η σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε συναδέλφου ή η εργασιακή του υπόσταση και δεσμεύεται ότι  θα στηρίξει ηθικά, πολιτικά και νομικά τον οποιονδήποτε συνάδελφο βάλλεται, αν και  έχει επιτελέσει ορθά το έργο του.

4)Τέλος, καλεί όλα τα θεσμικά και διοικητικά όργανα, που εμπλέκονται στη λειτουργία των σχολείων να πράξουν το ίδιο.»