Παρατυπό το γραφείο για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων λαδιού στις Καλύβες;

Γραφείο ΚΕΑ για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων λαδιού στις Βρύσες απέστειλε δελτίο τύπου το όποιο αναφέρει:

Θεωρούμε ηθική υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τους παραγωγούς του Αποκόρωνα για τα εξής:

Το γραφείο που λειτουργεί στις Καλύβες με την επωνυμία Κ.Υ.Α. της εταιρείας «ΑΓΡΟΓΕΝΝΕΣΙΣ» στο οποίο πολλοί παραγωγοί υποβάλλουν τις αιτήσεις ενεργοποίησης δικαιωμάτων ΟΣΔΕ 2017 , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επίσημα πιστοποιημένη πύλη του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παρ’ όλο που ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν επιτρέπει την μαζική υποβολή δηλώσεων από τρίτους, πλην των επίσημα αναγνωρισμένων πυλών, το ανωτέρω γραφείο με διάφορα τεχνικά κόλπα, παραβιάζει το online πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και περνά, παράνομα, δηλώσεις ΟΣΔΕ ανυποψίαστων παραγωγών οι οποίοι, κατά πάσα πιθανότητα, νομίζουν ότι ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία που έχει ορίσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η διαδικασία ενεργοποίησης που ακολουθεί το γραφείο αυτό είναι έκνομη.  Οι αιτήσεις που υποβάλλονται μέσω αυτού του γραφείου είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάσουν προβλήματα τα οποία προβλήματα δεν θα μπορεί να τα λύσει αυτή η «πύλη»  και οι αιτήσεις που θα έχει παραλάβει θα μείνουν, κυριολεκτικά στον αέρα..

Παρ΄όλα αυτά για όποιο δύσπιστο επιμείνει να υποβάλλει την αίτηση του σ’ αυτό το γραφείο ας κάνει το εξής απλό πράγμα. Να ζητήσει να πάρει, αμέσως, αντίγραφο της οριστικοποιημένης αίτησης του  – είναι υποχρεωμένοι να του το δώσουν – και θα καταλάβει αμέσως τι γίνεται. Θα του απαντήσουν με μια δικαιολογία ότι δεν μπορούν τώρα. Γιατί δεν μπορούν τώρα; Διότι οι ενεργοποιήσεις εκεί  γίνονται νύχτα και με σκοτεινές διαδικασίες. Όλοι ξέρουμε πως ότι γίνεται νύχτα το βλέπει η μέρα και γελά.

Εφιστούμε την προσοχή στους παραγωγούς και τους καλούμε να είναι πολύ προσεκτικοί με τις επιδοτήσεις τους και να μην τις ρισκάρουν στα χέρια του όποιου τυχόντα.

Ας τα γνωρίζουν αυτά οι παραγωγοί και από κει και πέρα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΑ ΒΡΥΣΣΩΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Επίσημο Κ.Υ.Δ. Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πιστοποιημένη πύλη υποδοχής δηλώσεων ΟΠΕΚΕΠΕ

Τηλ.2825051200

Σαβιολάκης Ιωσήφ-Δημήτρης