Παράπονα και αιχμές με αποδέκτες Κουκιανάκη – Μπενάκη για το πολιτιστικό καλοκαίρι

Παράπονα και αιχμές με αποδέκτες το δήμαρχο Αποκορώνου και την αντιδήμαρχο υπεύθυνη για τα πολιτιστικό πρόγραμμα του Αποκόρωνα εκφράζει με επιστολή του στο Apokoronaslife.gr ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών Καλυβών Γιώργος Κόκοτας.

Ο κ. Κόκοτας αναφέρει:

 

Ως πρώην πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών Kαλυβών είχα πει μετά την παραίτησή μου να μην μιλώ και να μην ασχολούμαι με τα τοπικά και Δημοτικά δρώμενα. Όμως σαν άνθρωπος και επιχειρηματίας που αγωνίζομαι καθημερινά να κάνω τη δουλειά μου και να προσφέρω ότι μπορώ και εγώ με τη σειρά μου στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μου οφείλω να σπάσω τη σιωπή μου.

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σας κύριε Δήμαρχε, κυρία Αντιδήμαρχέ, αρμόδιοι για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά έχω κάποιες πολύ σοβαρές παρατηρήσεις για εσάς.

1- Από πότε το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Αποκορώνου παρουσιάζεται σε τοπική εφημερίδα και μόνο.

2- Στα πλαίσια της τουριστικής ανάπτυξης που έχετε απαξίωσει τελείως έχετε σκεφτεί ότι τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας πρέπει να συμπεριλαμβάνουν και τους ξένους και πόσο μάλλον τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας και τον τόπο μας;

Μάλλον δεν ξέρετε ότι οι δημοσιεύσεις στο Αποκόρωνας με άποψη και στα Χανιώτικα νέα είναι στα ελληνικά και δυστυχώς οι τουρίστες δεν γνωρίζουν να διαβάζουν ελληνικές εφημερίδες, ώστε να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Ερώτηση: Yπάρχουν κονδύλια για την τουριστική ανάπτυξη και για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας;

Γιατί δεν βγάλαμε τουλάχιστον δίγλωσσό έντυπο πολιτιστικών εκδηλώσεων;

Με αφορμή το πολιτιστικό διήμερο παραδοσιακών χορών στις Καλύβες  προς γνώση και συμμόρφωση στις επερχόμενες εκδηλώσεις του Δήμου, είμαστε Δήμος τουριστικός και πάνω απ’ όλα πρέπει να προβάλλουμε το τουριστικό προϊόν του τόπου μας έστω σε μια ξένη γλώσσα.

Υ.Γ

Προς την κυρία Αντιδήμαρχο αρμόδια για τα πολιτιστικά του Δήμου μας.

Το διήμερο χορευτικών εκδηλώσεων στις Καλύβες ήταν ξεκάθαρα μια πρόταση δική μας με σκοπό να καθιερωθεί σαν θεσμός κάθε χρόνο στο χωριό μας. Η ανακοίνωση σας στο κλείσιμο της εκδήλωσης ότι θα πάρετε την εκδήλωση των Καλυβών και θα την προωθήσετε αλλού μάλλον μόνο χαρούμενος δε θα κάνει τους πολίτες των Καλυβών προς το πρόσωπό σας.

Με εκτίμηση.

Γεώργιος Κόκοτας