Πήγαν να πάρουν το λάδι βάρους 300 κιλών, αλλά τους έπεσε στο δρόμο!

Η κίνηση των κλεφτών να εισβάλλουν σε μια αποθήκη στις Μοίρες για να κλέψουν το λάδι που είχε μέσα ο ιδιοκτήτης, δεν έγινε…όπως το είχαν σχεδιάσει.
Οι δράστες, πήγαν σε αποθήκη, στην οποία φαίνεται πως γνώριζαν για την ύπαρξη του λαδιού και με ταχύτατες κινήσεις πήγαν να αρπάξουν τρία βαρέλια.

Πάνω στη βιασύνη τους όμως τους έπεσε το ένα βαρέλι στο δρόμο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο τόπος με ελαιόλαδο, βάρους περίπου 100 κιλών και να έχει μετατραπεί το οδόστρωμα σε ένα σημείο ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κλέφτες “χτυπούν” σε αποθήκη στη Μεσαρά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του χωριού Αμπελούζος, όπου εκεί έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ένα από τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν εκεί, μετά από αυτά που έγιναν στις Στάβιες, το Φουρνοφάραγγο και τον Πύργο είναι αυτό που έγινε στον Αμπελούζο. Εκεί οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να πάρουν από την αποθήκη ηλικιωμένης γυναίκας, περίπου μισό τόνο λάδι.

Αυτό ήταν και η “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” για τους κατοίκους, οι οποίοι ζητούν τη λήψη μέτρων για την προστασία τους.

Το μπαράζ των κλοπών στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου και ιδιαίτερα στη Μεσσαρά, έχουν φέρει στα όρια τους, τους κατοίκους των χωριών. Άλλοι είναι φοβισμένοι και άλλοι αγανακτισμένοι, επισημαίνοντας πως κάποιοι έχουν τόσο άγχος που κοιμούνται με τα όπλα στις αποθήκες τους.

Γιατί, όπως τονίζουν, δεν είναι μόνο το λάδι που κινδυνεύουν να χάσουν, αλλά και διάφορα άλλα υπάρχοντα τους.

Και όλα αυτά την ώρα που οι αστυνομικές Αρχές, μετά από σχετική εντολή, έχουν εντείνει τις περιπολίες τους στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου