Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για τον προπηλακισμό του Χανιώτη δημοσιογράφου

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Ε. Χανίων γίνεται λόγος και για “κινήσεις αιφνιδιασμού απο την πρυτανεία” σε ότι αφορά στο κτίριο του Πολυτεχνείου Κρήτης που τελεί υπο κατάληψη απο το 2004

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καταδικάζει τον προπηλακισμό του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργακάκη κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.
Είναι δικαίωμα των πολιτών να συγκεντρώνονται και να διαδηλώνουν για τους δημόσιους χώρους και την χρήση τους. Είναι όμως συνταγματική και δημοκρατική επιταγή να επιτελούν οι δημοσιογράφοι ανεμπόδιστα τη δουλειά τους και να εκφέρουν άποψη, όποια κι αν είναι αυτή.

Τα σοβαρά θέματα όπως η χρήση και η τύχη του ιστορικού κτιρίου της 5ης Μεραρχίας, εκτός από την αναγκαία και αυτονόητη υποχρέωση του Πολυτεχνείου να διαχειρίζεται το ιστορικό κτίριο με ευαισθησία και σεβασμό στην πόλη και στις μνήμες των κατοίκων της, απαιτούν ανοιχτό διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα, την δημοτική αρχή και κάθε αρμόδιο φορέα και όχι κινήσεις αιφνιδιασμού μιας ολόκληρης κοινωνίας από τη πρυτανεία.

Η παρεμπόδιση όμως ή η φίμωση του Τύπου δεν υπηρετούν όσους θέλουν μια πόλη φιλική στους πολίτες, αντίθετα οξύνουν την αντιπαράθεση και προκαλούν συντηρητικά ανακλαστικά.”