Ο Αποκορωνιώτης Παναγώτης (Τάκης) Ζερβουδάκης εξηγεί: Γιατί είμαι ξανά υποψήφιος με τον Γ.Μαργαρώνη.

Συνάδελφοι έμποροι & επιχειρηματίες, ως εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του ΕΒΕΧ τα τελευταία έξι χρόνια αλλά και ως πρώην πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Χανίων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της θητείας του Κου Μαργαρώνη, είμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ενέργειες της απερχόμενης διοίκησης του ΕΒΕΧ σε σχέση με τους εμπόρους των Χανίων.

Για αυτό και θέλω να σας αναφέρω επιγραμματικά τους λόγους που με οδήγησαν στο να είμαι εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό «Νέα πορεία».

-Το επιμελητήριο έγινε ένας “ζωντανός” εμπορικός οργανισμός που λειτούργησε προς όφελος των επιχειρήσεων με ενέργειες όπως το γραφείο επιχειρηματικότητας, η νομική κάλυψη των μελών του, τα δεκάδες επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες, την στέγαση πολλών επαγγελματικών συλλόγων, την συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις φορέων ( Δήμους, Αντιπεριφέρεια κλπ) για θέματα που αφορούσαν τις επιχειρήσεις και βέβαια την σθεναρή στάση αντίστασης απέναντι σε αποφάσεις που εναντιωνόταν στα συμφέροντα αυτών.

– Το επιμελητήριο δεν έγινε απλά αρωγός στην ανάπτυξη της αγοράς των Χανίων αλλά δημιούργησε το ίδιο ανάπτυξη, με ενέργειες όπως: η υπογραφή της 5ετούς συμφωνίας με την Ryanair και άλλες low cost εταιρίες που αποφέρουν πολλά εκατομμύρια έσοδα στον νομό, την συμβολή στην ολοκλήρωση-σε ένα περίπου χρόνο- του νέου επιχειρηματικού πάρκου στα Κεραμειά, τον πολλαπλασιασμό των εξαγωγών τοπικών προϊόντων βοηθώντας τις αντίστοιχες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε εκθέσεις του εξωτερικού κ.α.

-Το επιμελητήριο απόκτησε κύρος & υπόσταση και έγινε βασικός εταίρος-συνομιλητής σε οποιαδήποτε ενέργεια της κεντρικής η της τοπικής εξουσίας που αφορά την γενικότερη ανάπτυξη του νομού μας. Προτάσεις τοπικών φορέων, νομοσχέδια, αποφάσεις και πάσης φύσεως ενέργειες που αφορούν τα Χανιά τίθενται σε γνώση της διοίκησης του ΕΒΕΧ επιζητώντας την άποψη, την συνέργεια αλλά και -αρκετές φορές- την σύμφωνη γνώμη της.

Κλείνοντας αυτή την επιστολή, θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους εμπόρους-επιχειρηματίες των Χανίων, να στηρίξουν εκ νέου τον συνδυασμό μας “Νέα πορεία” και τον επικεφαλής Κο Μαργαρώνη γιατί σε αυτό το τόσο δύσκολο- λόγω των οικονομικών συγκυριών περιβάλλον- η μόνη επιλογή είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, που μοναδικό στόχο έχει την ανάπτυξης της αγοράς των Χανίων. Παναγιώτης Ζερβουδάκης Μέλος Δ.Σ. Ε.Β.Ε.Χ. Μέλος Δ/Σ. Ε.Σ.Χ.