Οι περιοχές των Χανίων που ένιωσαν δυνατότερα τον σεισμό

Το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης στο οποίο στεγάζεται και η έδρα UNESCO για τη φυσική του εσωτερικού της γης και τη μείωση γεωκαταστροφών, κατέγραψε τα σεισμικά κύματα στις γειτονιές των Χανίων.

Κατέγραψε επίσης τα σημεία στα οποία ήταν μεγαλύτερη η έντασή τους (κόκκινο χρώμα στον χάρτη).

Στη πόλη των Χανίων λειτουργεί δίκτυο επιταχυνσιογράφων που καταγράφει σε καθε σεισμό την σεισμική επιτάχυνση σε καθε σημείο της πόλης.

Ετσι είναι στην διάθεση μας αλλά και σε καθε ενδιαφερόμενη αρχή Πολιτικής προστασίας η χωρική κατανομή σε σχεδόν πραγματικό χρόνο της Ισχυρής Εδαφικής κίνησης (σεισμική επιτάχυνση) στο αστικό συγκρότημα των Χανίων.

H κατανομή της εδαφικής κίνησης προέρχεται από τους σταθμούς καταγραφής τις Ισχυρής Εδαφικής κίνησης που λειτουργεί εντός της πόλης των Χανιών το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας και η Εδρα UNESCO για την μελέτη της Φυσικής της Γης και την Μείωση των Γεωκαταστροφών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης.

Επιπλέον, υπήρξαν καταγραφές της σεισμικής κίνησης απο τους Σεισμολογικούς σταθμούς του Εργαστηρίου  Γεωφυσικής και Σεισμολογίας και η Εδρα UNESCO για την μελέτη της Φυσικής της Γης και την Μείωση των Γεωκαταστροφών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης το οποίο αποτελεί μέλος της Εθνικής Υποδομής HELPOS.

Flashnews.gr