Νεα αστυνομική υπηρεσία στον Αποκόρωνα για την ενίσχυση του Α.Τ Βρυσών

Με αντικείμενο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην περιοχή των Δήμων Αποκορώνου και Σφακίων, ξεκίνησε από σήμερα την λειτουργία του το Κλιμάκιο Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου και Σφακίων.

Το κλιμάκιο απαρτίζεται από 12 αστυνομικούς με έδρα τις Βρύσσες και υπάγεται στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων.

Η συγχώνευση των ΤΑΕ Αποκορώνου και Χανίων που έγινε με την πρόσφατη αναδιάρθρωση, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Δήμου Αποκορώνου, ο οποίος, μαζί με τον Δήμο Σφακίων έχουν μιαν τεράστια έκταση και με ημιορεινές – ορεινές περιοχές, οι οποίες είναι αδύνατο να αστυνομευθούν μόνο από τα Αστυνομικά Τμήματα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης “εμείς ζητούσαμε την διατήρηση του ΤΑΕ Αποκορώνου, αλλά έστω και με αυτή την μορφή, η μόνιμη εγκατάσταση του Κλιμακίου στον Αποκόρωνα, έρχεται να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας σε μιαν περιοχή που βρίσκεται σε διαρκή και ολοένα αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη, με νέες πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες με χιλιάδες κλίνες”.

Μάλιστα την σύσταση του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων, είχε εξαγγείλει ο Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη κατά την επίσκεψή του στα Χανιά με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

 

Flashnews.gr