Νέα καυστική ανακοίνωση του Σταμάτη Σγουράκη για τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε πριν από λίγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στάματης Σγουράκης. Αυτή την φορά σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής πού αφορούν την εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με μεγάλη  μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής πού αφορούν την εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Ένα θέμα πού ποτέ δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως προς το τόπο εγκατάστασης και λειτουργίας . 

Μήπως είναι και  η πρώτη φορά;

Εσείς κ. Δήμαρχε πού  μιλάτε για  Δημοκρατία,  διαβούλευση στις μελέτες με τη τοπική κοινωνία ετοιμάζεστε, χωρίς να ξέρει κανείς  εκτός από εσάς και η μικρή σας παρέα, να προχωρήσετε στη εγκατάσταση αυτής της μονάδας σε περιοχή κατά πληροφορίες μεταξύ Βάμου και Τσιβαρά;

Αλήθεια τίνος πρόταση ήταν αυτή και ποιος πήρε την απόφαση;

Φαίνεται  δεν συνετιστήκατε από την προηγούμενη  προσπάθεια για την δημιουργία της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων ελαιουργείων κοντά στην ίδια περιοχή πού ξανά και χωρίς να ρωτήσετε κανέναν φέρατε τη πρόταση καταπατώντας κάθε είδος αυτοδιοικητικής συμπεριφοράς και πρακτικής.

Φαίνεται πως δεν διαβάζετε στο τοπικό τύπο για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο Καντάνου  Σελίνου για τη κατασκευή ίδιου έργου.

Βάζετε ξανά τη κοινωνία απέναντι . Ελπίζω απέναντι σε εσάς και όχι στο έργο αυτό, πού τόσο μεγάλη σημασία έχει για το Δήμο μας  από άποψη περιβαλλοντική και οικονομική, που τόσες προσπάθειες έχουν γίνει τόσα χρόνια για να φτάσει η στιγμή της υλοποίησης.

Κάθε μέρα που περνάει γίνετε φανερό στο κάθε πολίτη  πόσο μακριά από τις προσδοκίες του βρίσκεστε. Έχετε απαξιώσει  το Δημοτικό συμβούλιο και κάθε έννοια δημοκρατικής του λειτουργίας. Πρέπει να σας θυμίσουμε για άλλη μια φορά πως ο ρόλος του Δημάρχου είναι να εκτελεί τις αποφάσεις του ΔΣ και όχι να συμπεριφέρεται όπως εσείς.

Απαιτούμε να έλθει το θέμα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο .Νά ξεκινήσει διάλογος με τη κοινωνία , να ακουστούν απόψεις και προτάσεις , να δοθούν λύσεις.

Καλούμε τους πολίτες  να συμμετέχουν στις διαδικασίες του Δήμου σαν το μόνο τρόπο παρεμπόδισης τέτοιων πρακτικών και να αντιδρούν σε τέτοια παρακμιακά φαινόμενα.                                      

 

 

ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ  Ι. ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ