Νέα … απόβαση εφοριακών στη Χρυσή – Έκοβαν αποδείξεις, είχαν ανασφάλιστο το προσωπικό

Μπορεί οι καντίνες στο Γαϊδουρονήσι με τις «μαϊμού» ταμειακές μηχανές να λειτουργούν εκ νέου από το περασμένο Σάββατο με προσωρινή απόφαση του Πρωτοδικείου, αυτήν τη φορά όμως ο ιδιοκτήτης τους θα κληθεί να καταβάλει υψηλό πρόστιμο στα ασφαλιστικά ταμεία για αδήλωτους εργαζόμενους.

Χθες στις 12.30 μετά το μεσημέρι πέντε ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μετέβησαν στον χώρο προσποιούμενοι τους πελάτες και διαπίστωσαν ότι εκδίδονταν κανονικά αποδείξεις. Ωστόσο, όταν στις 14.00 ζήτησαν τα στοιχεία ασφάλισης για τους επτά εργαζόμενους, αποδείχθηκε ότι αυτοί δεν είχαν δηλωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης έσπευσε μετά τον έλεγχο να ασφαλίσει τους εργαζόμενους, αλλά ο φάκελος απεστάλη από την ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ και αυτός θα καταβάλει πρόστιμο 73.500 ευρώ (10.500 ευρώ/εργαζόμενο).

Αυστηρές ποινές στους φοροφυγάδες 

Την ίδια ώρα, πολύ βαρύτερες ποινές επιβλήθηκαν σε δύο επιχειρηματίες που αντέδρασαν στο 48ωρο «λουκέτο» που μπήκε για φοροδιαφυγή:

*Στη Σάμο, την ώρα που το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, παρουσία αστυνομικών, έκλεινε εστιατόριο, η ιδιοκτήτριά του έσκισε το αυτοκόλλητο στην είσοδο αρνούμενη να δεχθεί το «λουκέτο». Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και το κατάστημα έκλεισε για 12 ημέρες

*Στον ‘Αγιο Νικόλαο στην Κρήτη, σε ένα καφέ- μπαρ στο οποίο είχε μπει «λουκέτο» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής ότι ο ιδιοκτήτης του είχε παραβιάσει τη σφραγίδα και το λειτουργούσε εκ νέου. Οπότε, το 48ωρο «λουκέτο» μετατράπηκε σε κλείσιμο για 10 ημέρες.

Παράλληλα, νέες ποινές για 48ωρη αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκαν από την ΑΑΔΕ σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων (λειτουργούσε με τη μέθοδο του franchise) στο Ηράκλειο στην Κρήτη, σε πολύ γνωστό σουβλατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε beach bar στο Εράσμιο στην Ξάνθη, καθώς και σε καφέ- μπαρ στην Αχλαδερή στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχαν εκδοθεί καθόλου αποδείξεις στην καντίνα στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή- Θάσος και επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς δεν μπορεί, βάσει του νόμου, να μπει «λουκέτο».