Μεγάλες επιτυχίες για τους Κουρήτες

Με την κατάκτηση 6 μεταλλίων (2 ΧΡΥΣΟ, 1 ΑΡΓΥΡΟ  και 3 ΧΑΛΚΙΝΑ) επέστρεψαν οι αθλητές του Α.Σ. ΚΟΥΡΗΤΕΣ από το  WORLD CUP JU JITSU U15 & BALKAN OPEN που διοργανώθηκε στις 22, 23 & 24 Σεπτεμβρίου στην Πρωτεύουσα του Μαυροβούνιου Podgorica και στο οποίο συμμετείχαν  20 χώρες με πάνω από 1000 αθλητές.

Στην Εθνική αποστολή συμμετείχαν και 8 αθλητές των Κουρητών οι  Παπαδάκη Μυρτώ, Παπαμανιωλουδάκης Δημήτρης, Σταματάκη Άρτεμη και Μαριλίζα Φρρόκου οι οποίοι αγωνίστηκαν στο WORLD CUP U15, καθώς και οι Δρακουλάκη Εμμανουέλα, Παπαδάκη Νίκη, Μπιτζανάκης Ευτύχης και Σαμιώτης Μανώλης οι οποίοι έλαβαν μέρος στο BALKAN OPEN που συνδιοργανώθηκε.

Τους αθλητές συνόδεψε ο προπονητής του συλλόγου Δημήτρης Μπιτσαξής.

Το πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε αριθμητικά από την πολύ μεγάλη συμμετοχή και τεχνικά από το υψηλό επίπεδο των αθλητών γεγονός που έκανε την προσπάθεια για διάκριση ακόμα δυσκολότερη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και στο πλαίσιο του WORLD CUP U15 η Μυρτώ Παπαδάκη στην κατηγορία FIGHTING +63 κιλά μετά από σπουδαία εμφάνιση και 4 διαδοχικές νίκες κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο.

Ο Δημήτρης Παπαμανιωλουδάκης έφτασε μέχρι τον τελικό της κατηγορίας του FIGHTING -55 κιλά και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον αντίπαλό του κατακτώντας το Ασημένιο μετάλλιο.

Η Άρτεμης Σταματάκη μετά την περσινή 4η θέση κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία (FIGHTING -52 κιλά) ενώ στην παρθενική της εμφάνιση σε διεθνή πρωταθλήματα η Μαριλίζα Φρρόκου κατέκτησε την 7η θέση στην κατηγορία FIGHTING -63 κιλά

Στο BALKAN OPEN CHAMPIONSHIP η Εμμανουέλα Δρακουλάκη “πήρε” την κατηγορία των -70 κιλών U18 στο FIGHTING κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε ένα ακόμα Xάλκινο αυτή την φορά στην κατηγορία της στο NE WAZA.

Επιπλέον η Νίκη Παπαδάκη κατέκτησε την 3η θέση και το Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία FIGHTING U18 -63 κιλά.

Τέλος οι Μπιτζανάκης Ευτύχης και Σαμιώτης Μανώλης στις πιο δύσκολές κατηγορίες του Πρωταθλήματος διεκδίκησαν το χάλκινο μετάλλιο με την συμμετοχή τους στους μικρούς τελικούς και κατέλαβαν τελικά την 4η θέση μια ακόμα εξαιρετική διάκριση για τέτοιου είδους πρωτάθλημα.

Για την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα και τις νέες επιτυχίες των αθλητών του ο σύλλογος εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

“Θα θέλαμε εκ μέρους του ΔΣ να εκφράσουμε την μεγάλη μας χαρά και περηφάνια για τους αθλητές του συλλόγου που συμμετείχαν σε αυτό το σπουδαίο για τον χώρο των μαχητικών αθλημάτων αθλητικό γεγονός. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την συνέπεια και την διάθεση τους κατα την διάρκεια της προετοιμασίας τους για το πρωτάθλημα όσο και για την αγωνιστική παρουσία τους σε αυτό. Με την απόδοσή τους κράτησαν για μία ακόμα φορά ψηλά την σημαία τόσο της χώρας μας όσο και του συλλόγου μας σε αυτό το υψηλότατου επιπέδου Πρωτάθλημα. Η κατάκτηση αυτών των 6 μεταλλίων έφεραν μια ακόμα σπουδαία διεθνή διάκριση στην πόλη μας μέσα από το άθλημα του Ζίου Ζίτσου αποδυκνείοντας οτι αποτελεί το κορυφαίο μαχητικό άθλημα στο νησί μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους προπονητές του συλλόγου Δημήτρη Μπιτσαξή, Ανθή Δημάκη, Δημήτρη Τσιραντωνάκη, Μαρία Τσουρλάκη, Λευτέρη Μαρινάκη, Χρήστο Μπαρπαγιάννη και Σπύρο Γιακουμάκη καθώς και τους υπεύθυνους για την φυσική κατάσταση των αθλητών Κώστα Πενταράκη και Γιώργο Πετρουλάκη.

Επίσης το Restaurant-Cocktail bar KOUMOS για την χορηγία του, τον Δήμο Αποκορώνου και την ANEK LINES-BLUE STAR FERRIES για την αμέριστη στήριξη που παρέχουν στον σύλλογο και τέλος τους γονείς και συνοδούς της αποστολής για την άψογη στάση τους και συμπεριφορά τους”.