Λεπτομέρειες απο την ΕΛ.ΑΣ της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη (Βίντεο)

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνου Τσουβαλά, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Κώστας Λαγουδάκης παρουσίασε όλες τις πτυχές της μέχρι τώρα έρευνας για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Όπως αναφέρθηκε, τα κρησφύγετα των απαγωγέων ήταν συνολικά πέντε, ενώ η πορεία της έρευνας θα δείξει αν ο «εγκέφαλος» είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες ή όχι.

Μάλιστα, σε μία αποστροφή του λόγου του, ο υπεύθυνος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. είπε ότι… «έχουν ήδη ανοιχθεί άλλα πεδία στην έρευνα της υπόθεσης», καθώς οι ερωτήσεις για το αν θα γίνουν άλλες συλλήψεις, για το αν υπάρχει συσχετισμός με πολιτικά πρόσωπα, για το αν κάποιος εκ των συλληφθέντων ή μη σχετίζεται και με την απαγωγή Παναγόπουλου, κλπ.

Θεωρείται δηλαδή δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νέες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή, που ίσως αποκαλύψουν και νέα ονόματα που σχετίζονται με την απαγωγή.

Σημείο – κλειδί φαίνεται πως είναι το περιστατικό με τα άτομα που ελέγχθησαν και λίγο νωρίτερα είχαν πετάξει τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς από εκεί δείχνει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Ακόμη, αναφέρθηκε ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης υπέγραφε ακόμη και με το αίμα του τις επιστολές που έστελνε στους δικούς του.

Όλα πάντως δείχνουν ότι υπήρξε ένα καλά μελετημένο σχέδιο από τους απαγωγείς, το οποίο μάλιστα είχαν «δοκιμάσει» αρκετές φορές πριν απαγάγουν τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία, παρακολουθώντας τον σε καθημερινή βάση.