κ. Πολάκη που είναι οι διασώστες του ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων;

Πέρασαν δύο τουριστικές σεζόν, κοντεύουμε να κλείσουμε δύο χρόνια από τις εξαγγελίες και πάνω από ένας χρόνος που έγιναν τα λαμπρά εγκαίνια, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ… και ο Τομέας παραμένει… κενός!

Η κορδέλα κόπηκε στις 10 Ιουλίου, αλλά μόνο για τη στέγαση ενός τομέα «φάντασμα» που πολλοί περίμεναν ότι θα παίξει ρόλο – κλειδί σε διασώσεις και διακομιδές σε Χανιά και Ρέθυμνο, ειδικά σε περιστατικά που θα είχαννα κάνουν με τροχαία και πνιγμούς, καλύπτοντας δηλαδή τις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής σεζόν.

Τότε είχε προαναγγελθεί η στελέχωση… αλλά ακόμα οι εξαγγελίες παραμένουν στα… λόγια! Οι επιστολές του Δημάρχου Αποκόρωνα διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά μάλλον πως… καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων! Το ίδιο και οι επιστολές του Δημάρχου Σφακίων Γιάννη Ζερβού.

Ουσιαστικά, ο Τομέας (αν μπορεί κανείς να τον πει ανεξάρτητο Τομέα) λειτουργεί με τη συνδρομή των Χανίων και του Ρεθύμνου, δεδομένων των προβλημάτων που έχει το Κέντρο Υγείας Βάμου.

Τι γίνεται επιτέλους με τους τέσσερις ΕΚΑΒίτες, τα ονόματα των οποίων είναι στο Γραφείο Κίνησης και έχουν περάσει από Υπηρεσιακό Συμβούλιο; Γιατί δεν έρχονται; Γιατί δεν στελεχώνεται ο Τομέας που… «μετά βαΐων και κλάδων είχε εγκαινιαστεί»;

Μήπως είναι στην Αθήνα ακόμη και το εκεί Σωματείο δεν τους επιτρέπει να κατέβουν στον Αποκόρωνα;

Η ίδρυση του μόνιμου Τομέα ΕΚΑΒ στον Αποκόρωνα θεσμοθετήθηκε με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ το οποίο αποδέχτηκε σχετική εισήγηση του διευθυντή του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Ηρακλείου, ο οποίος είδες τις ανάγκες που υπήρχαν.

Από τότε όμως…