“Καμπάνα” στον Τούρκο για το εμπόριο ελπίδας

Στον 40χρονο, που αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν ο καπετάνιος του δουλεμπορικού, αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, του προτέρου εντίμου βίου και των μη ταπεινών αιτίων.

Στον 40χρονο Τούρκο, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν ο καπετάνιος του δουλεμπορικού, αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, του προτέρου εντίμου βίου και των μη ταπεινών αιτίων.

Ο 40χρονος Τούρκος είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο για τη μεταφορά 41 μεταναστών από το Πακιστάν, ηλικίας από 16 έως 33 ετών, οι οποίοι άφησαν την πατρίδα τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των μεταναστών, βρισκόταν μάλιστα και μια έγκυος γυναίκα.

Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, το ξύλινο ιστιοφόρο “Amore Mio”, μήκους 19 μέτρων είχε αποπλεύσει από τα νοτιοδυτικά παράλια της Τουρκίας με καπετάνιο τον 40χρονο Τούρκο, ο οποίος φέρεται να προσποιήθηκε ενώπιον των Αρχών, ότι είναι Σύριος. Ωστόσο, από την καταγραφή και την ταυτοποίηση των μεταναστών, διαπιστώθηκε ότι έλεγε ψέματα.

Από το προανακριτικό έργο του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, είχε προκύψει ότι το πλοίο είχε προορισμό λιμάνι της νότιας Ιταλίας.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι Πακιστανοί μετανάστες, ταξίδεψαν οδικώς με λεωφορείο από την Κωνσταντινούπολη στα νοτιοδυτικά παράλια της Τουρκίας, από όπου απέπλευσαν με προορισμό την Ιταλία, πληρώνοντας 4.500 ευρώ ανά κεφάλι.