Και Χανιώτης στην σπείρα των πορτοφολάδων – Δείτε την φωτογραφία του

Στη δημοσιότητα από την αστυνομία οι φωτογραφίες των μελών της σπείρας. Πρόκειται για τους πορτοφολάδες που είχαν “ξαφρίσει” χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες. Έμπαιναν στο Μετρό και έκλεβαν πορτοφόλια. Τα κόλπα που χρησιμοποιούσαν για να κλέβουν τα θύματά τους – Video ντοκουμέντο από τη δράση τους στις αποβάθρες του Μετρό.

Η αστυνομία έδωσε την Παρασκευή (22.09.2017) στη δημοσιότητα video ντοκουμέντο από τη δράση των μελών της μεγαλύτερης σπείρας πορτοφολάδων που εξαρθρώθηκε ποτέ. Μια σπείρα με λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

«Ξάφριζαν» πολίτες που χρησιμοποιούσαν το Μετρό. Τους έκλεβαν πορτοφόλια, κοσμήματα, χαρτοφύλακες.

Εκτός από το video ντοκουμέντο με το πως δρούσαν, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες μερικών εκ των συλληφθέντων. 37 για την ακρίβεια. Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να αντιλαμβάνονται την παρουσία ατόμων που θέλουν να τους κλέψουν.

Οι δε φωτογραφίες τους δημοσιοποιούνται, μετά από εισαγγελική διάταξη προκειμένου: αφενός την αποτροπή της διάπραξης ανάλογων εγκληματικών ενεργειών και αφετέρου για να αναγνωριστούν κι από άλλα θύματά τους.

Ανάμεσα στους 48 συλληφθέντες και ένας Χανίωτης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στην δημοσιότητα η αστυνομία και μετά από εισαγγελική διάταξη  πρόκειται για τον Χειλιουδάκη Ιωσήφ του Ιωσήφ και της Ζαμπία, γεν. 13-8-1972 στα Χανιά.

Καρέ καρέ πως δρούσαν οι πορτοφολάδες

Στο video φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος δράστης των μελών της σπείρας. Οι πορτοφολάδες μπαίνουν στο σταθμό του Μετρό και παίρνουν «θέσεις». Μπαίνουν ξεχωριστά στις αποβάθρες. Συνεννοούνται και ετοιμάζονται να δράσουν μόλις φτάσει ο συρμός. Μέσα σε κόκκινο κύκλο φαίνονται δυο άνδρες, με πράσινη και μπλε μπλούζα και μια γυναίκα που φορά μεγάλο καπέλο.

Σε δεύτερη φάση, στο video, φαίνονται κι άλλα μέλη της συμμορίας. Ο συρμός φτάνει στο σταθμό και αμέσως γίνεται κίνηση. Τίποτα δεν προδίδει ότι γνωρίζονται.

Η δράση ξεκινά: τα μέλη της σπείρας κρατούν την πόρτα κλειστή. Στόχος να δημιουργήσουν συνωστισμό, ώστε οι συνεργοί τους, που έχουν μπει στο βαγόνι, να μπορέσουν να κλέψουν τους επιβάτες.

Σε ένα τρίτο καρέ από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται ξεκάθαρα πως ένα μέλος της σπείρας εμποδίζει, με την ζακέτα του, την πόρτα να κλείσει. Απλώνει τη ζακέτα του για να τη μαγγώσει η πόρτα, να ανοίξει ξανά και να μπεί κι άλλος κόσμος. πορτοφολάδες Μετρό

Η μοιρασιά

Όταν πια αποφασίζουν να κατέβουν από το Μετρό, οι πορτοφολάδες φροντίζουν να… κάνουν τη μοιρασιά άμεσα! Και αυτό για έναν και μοναδικό λόγο: για να μην έχουν πάνω τους μεγάλα χρηματικά ποσά σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.

Δείτε το video που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία