“Θρίλερ” στη Γαύδο με 140 ναυαγούς μετανάστες

Ολόκληρη η Γαύδος έχει κινητοποιηθεί για την περίθαλψη των 140 ναυαγών που προσέγγισαν κολυμπώντας το νησί όταν το μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε σε κίνδυνο.

gavdos_metanastes2Σύμφωνα με την γιατρό του νησιού, κα Νικολιδάκη όλοι είναι εξαντλημένοι και σε κακή κατάσταση ενώ μεταξύ τους βρίσκονται τουλάχιστον επτά παιδιά.

gavdos_metanastes1Μετά από τηλεφώνημα της Δημάρχου στην υπουργό μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου, το υπουργείο θα προσπαθήσει να στείλει με ελικόπτερο κάποια είδη πρώτης ανάγκης αφού η προσέγγιση στο νησί είναι αδύνατη λόγω καιρού.

gavdos_metanastes3Το σκάφος που τους μετέφερε, βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή, όχι μακρυά από την ακτή.

Άγνωστη η τύχη τους

Από το Λιμεναρχείο δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για το συμβάν, το οποίο έχει αναλάβει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ το σκάφος του λιμενικού από την Παλαιοχώρα λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει τη Γαύδο.

Στην περιοχή μεταβαίνει ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων κ. Γεωργακάκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν αγνοούμενους.

gavdos_metanastes4Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι άνθρωποι θα μεταφερθούν στην Παλαιόχωρα ή στην Αθήνα. Πάντως ο Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου, δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση όπως ούτε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Υπενθυμίζουμε πως η πληροφορία για το σκάφος έφθασε στο Υπουργείο με κλήση μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 από ε άτομο που μιλούσε σπαστά αγγλικά και έκανε έκκληση για βοήθεια.gavdos_metanastes6

gavdos_metanastes7

 

 

 

 

Πηγή:zarpanews.gr | Photos: gavdosfm.gr