Ζητούν ανάκληση τίτλου! Μαζεύουν υπογραφές για τον Ρίχτερ!

Νέο επεισόδιο στην υπόθεση του Γερμανού καθηγητή Ρίχτερ, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί σε επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών και θα επιδοθεί επιστολή στον  Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέα Ζώρρα, με σκοπό την άμεση ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα στον παραχαράκτη, όπως χαρακτηρίζεται, της ιστορίας Χανς Ρίχτερ.

Η επίδοση της επιστολής θα γίνει τη Τρίτη από τον πανεπιστημιακό κο Δ. Ξενάκη.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ κ. ΟΔΥΣΣΕΑ ΖΩΡΡΑ, ΠΡΥΤΑΝΗ
ΚΟΙΝ. 1. Τμήματα Κοινωνιολογίας,Οικονομικών Επιστημών και Πολιτικής Επιστήμης
2. Σωματείο Ρεθυμνίων Πληγέντων από την ναζιστική κατοχή 1941-1945

Σε συνέχεια της αλληλογραφίας μας σχετικά με την ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα από τον Χ.Ρίχτερ επανερχόμαστε στο θέμα και αφού ανατρέξαμε στην επιστολή σας της 7/4/2017 με την οποία απαντήσατε στο σχετικό αίτημα μας από τις 23/3/2017 σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

1. Έχουν περάσει ξανά έξι [6] μήνες νέας αδικαιολόγητης [και ενώ έχουν προηγηθεί δεκαέξι [16] μήνες] καθυστέρησης από την ημέρα της ομόφωνης απόφασης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης [από τις 25 Μαΐου 2016] και το Πανεπιστήμιο σας δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση διεκπεραίωσης του θέματος Ρίχτερ.

2. Η Πρυτανική Αρχή οφείλει να αποκαταστήσει την ηθική τάξη εμπράκτως και να μας γνωρίσει ότι ήδη έχει προβεί στην διαδικασία ανάκλησης του τίτλου και ότι το θέμα αυτό έχει πλέον τελειώσει χωρίς πάλι την παρέμβαση ή την άδεια του κ. Ρίχτερ.

Το κείμενο μας αυτό θα δημοσιευτεί στον Τοπικό Τύπο ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Πρυτανεία που αδικαιολόγητα αποσιωπεί το σημαντικό αυτό πρόβλημα που μας απασχολεί.

Περιμένουμε την απάντηση σας και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια μας.

 

Parakritika.gr