Εσπερίδα της Ειδικότητας Τεχνικός Γαλακτοκομίας Απο το ΙΕΚ Αποκορώνου

Το ΔΙΕΚ Αποκορώνου,  στο χώρο στέγασης του στον Καβρό, διοργανώνει Εσπερίδα της Ειδικότητας Τεχνικός Γαλακτοκομίας –  Τυροκόμος

με θέμα: Κτηνοτροφία-Τυροκομία-Κάθετη Παραγωγή Γαλακτοκομικών προϊόντων

                                                 ( Οικοτεχνία )                                                                                                                                              

                        Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ  Μ Α      (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/5/2017)

17.30 Προσέλευση
18.00 – 18.15    Έναρξη  – Χαιρετισμοί
18.15- 18.45 Ο ρόλος της Αιγο- προβατοτροφίας και των προϊόντων της στην ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης.

Στεφανάκης Αλέξανδρος, Δρ. Κτηνίατρος,

18.45 – 19.00 Θεσμικό πλαίσιο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων οικοτεχνίας

Σωμαράς  Ζαχαρίας, Κτηνίατρος  Msc,  Προϊστάμενος  Δ/νσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης

19.00 – 19.15 Υγειονομικές απαιτήσεις, και  προϋποθέσεις για την παραγωγή  προϊόντων γάλακτος.

Κουκογιάννης  Γεώργιος,  Χημικός  με προϋπηρεσία σε βιομηχανία γάλακτος, Επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας & ασφάλειας τροφίμων, Εκπαιδευτής ΙΕΚ

19.15 – 19.30 Εκκίνηση επιχείρησης  από   Νέους Γεωργούς 

Καλλιβρετάκη Δήμητρα , Οικονομολόγος,  Διευθύντρια  ΙΕΚ  Αποκορώνου

19.30 – 20.00 Η συμβολή του ΔΙΕΚ-Τμήμα Γαλακτοκομίας -Τυροκομίας στην εκπαίδευση στελεχών Τυροκομίας

Αντωναράκης  Γεώργιος, Τεχνολόγος  Τροφίμων Μsc, Εκπαιδευτής ΙΕΚ

20.00 – 20.15

                   

Παρουσίαση  τυροκομικών  προϊόντων από τους σπουδαστές του ΙΕΚ- Γευστική Δοκιμή,

Συζήτηση     Ερωτήσεις