Επίσκεψη του Γιάννη Τσιρώνη στον Αποκόρωνα και συζήτηση γύρω από τα αγροτικά ζητήματα

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Γεωργίας Γιάννη Τσιρώνη στο δημαρχείο στις Βρύσες.

Τον υπουργό υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης καθώς σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος ανέλυσε μια σειρά προβλημάτων που ταλανίζουν τον Αποκόρωνα εδώ και δεκαετίες, καταφερε δε και πήρε την δέσμευση του υπουργού οτι στα περισσότερα απ’ αυτά τα προβλήματα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην επίλυση τους.

Η ομιλία ήταν αφιερωμένη κυρίως στην επένδυση του εργοστασίου τον ελαιοκομικών αποβλήτων και την ενημέρωση του υπουργού. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταμάτη Σγουράκη ο όποιος εξέφρασε αντιρρήσεις για το έργο λέγοντας χαρακτηριστικά.

“Ως οικονομολόγος καταλαβαίνω ότι μία τέτοια επένδυση θα μπορούσε να φτάσει τα 3 ή τα 4 εκατομμύρια ευρώ κόστος. Όταν ακούμε ότι επένδυση θα πλησιάσει τα 80 εκατομμύρια τότε μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό οποίο  πάει να αντικαταστήσει οποιαδήποτε ελαιουργείο όχι μόνο στα Χανιά αλλά και στην Κρήτη. Με αυτό τον τρόπο θα αναγκαστούν να κλείσουν δεκάδες επιχειρήσεις και να μείνουν στο δρόμο εργαζόμενοι στον τομέα αυτό. Αναρωτιέμαι ποιος είναι αυτός ο επιχειρηματίας που πριν βγάλει κέρδος μοιράζει 800 χιλιάδες ευρώ στο δήμο και θα μας δώσει ρεύμα στο σχολείο. Εμείς δηλώνουμε δημόσια ότι θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την προσπάθεια μαζί με τους κατοίκους των περιοχών.

Απαντώντας ο υπουργός τόνισε ότι είναι ριζοσπαστικά αντιθέτως στα λεγόμενα του κυρίου Σγουράκη και συνέχισε λέγοντας ότι η επένδυση είναι προς την σωστή κατέθυνση για την ανάπτυξη του ελαιολάδου στον Αποκόρωνα. Και συνέχισε “Στην καπιταλιστική οικονομία βασική αρχή είναι ο επενδυτής πρώτα να μοιράζει χρήμα και μετά να βγάζει κέρδος”

Λίγο πριν τελειώσει η επίσκεψη του κ. Τσιρώνη απάντησε σε ερωτήσεις φορέων και επαγγελματιών γύρω από τα προβλήματα που αφορούν το ασφαλιστικό και την φορολόγηση των αγροτών καθώς και θέματα που αφορούν τις επιδοτήσεις.