Εξιχνίασε τρεις ληστείες στην Κρήτη η ΕΛ.ΑΣ. Ομολόγησαν εμπλεκόμενοι!

Στην εξιχνίαση τριών ένοπλων ληστειών σε περιοχές του Ηρακλείου από το 2014 έως το 2016 προχώρησαν οι διωκτικές Αρχές, αποσπώντας μάλιστα και ομολογίες από εμπλεκόμενους, υπό το βάρος των στοιχείων που προέκυψαν σε βάρος τους, όπως υποστηρίζεται. 

Πρόκειται για την ένοπλη ληστεία που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2016 σε βάρος του ιδιοκτήτη του Aqua Splash, στον οποίο οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Ανάληψης.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τις κινήσεις του και το δρομολόγιο του, τον περίμεναν να παρκάρει και μόλις άνοιξε το πορτ-παγκάζ για να βγάλει την τσάντα του, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και τράπηκαν σε φυγή με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Η δεύτερη ένοπλη ληστεία είναι προγενέστερη και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2014 σε βενζινάδικο στον Σοκαρά ενώ η τρίτη ένοπλη ληστεία αφορά στην επίθεση που δέχτηκε ιδιοκτήτης ηλεκτρολογείου στο Ηράκλειο, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για την ένοπλη ληστεία σε βάρος του επιχειρηματία στην Ανάληψη, έχουν υπάρξει δύο ομολογίες. Στον έναν αποδίδεται φυσική εμπλοκή, στον άλλον ότι παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για τις κινήσεις του παθόντα ώστε να εκτελεστεί το σχέδιο. Πρόκειται για δύο κρητικούς, 48 και 36 ετών.

Στις υποθέσεις φέρεται να εμπλέκεται και ένας Αλβανός, ο οποίος όμως αρνείται κάθε συμμετοχή.

Οι αρχές είχαν στοιχεία και μόλις κατάφεραν να εντοπίσουν τον 48χρονο, ο οποίος κρυβόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς είχε παραβιάσει τους όρους της αποφυλάκισης του και εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, τον συνέλαβαν στην διάρκεια επιχείρησης που έγινε το βράδυ της Τρίτης σε χωριό της ενδοχώρας.

Ο 48χρονος είναι «παλιός» γνώριμος της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης και η περίπτωση του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερη.

Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί επίσης για ένοπλες ληστείες, κλοπές, ανατινάξεις ΑΤΜ με εκρηκτικά και για άλλα αδικήματα.

Μάλιστα για την σύλληψη του τότε οι Αρχές είχαν εκπονήσει ειδικό σχέδιο καθώς ήταν εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός του και λάμβανε σοβαρές προφυλάξεις.

Την περίοδο εκείνη είχε παραβιάσει και άδεια από τις φυλακές της Λάρισας και είχε κηρυχθεί δραπέτης.

Πηγή: CretaLive.gr