Ελπίδες στους ξενοδόχους από την ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου

Ελπίδα για περισσότερες αφίξεις, από την ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου έχουν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Μανώλης Γιαννούλης, σε εκδήλωση για την σημασία και τις δυνατότητες ανάπτυξης  της Thomas Cook Northern Europe για τον τουρισμό στο νομό Χανίων που φιλοξενήθηκε στο Νεώριο Μόρο, στο Ενετικό Λιμάνι.

“Παρά τις οικονομικές αντιξοότητες τα τελευταία χρόνια έγιναν και αρκετά έργα υποδομή στο νομό, με κορυφαίο την επέκταση του Αεροδρομίου. Μάλιστα, μόλις χθες ενημερωθήκαμε ότι και το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κάτω από ένα νέο management οπότε και εκεί υπάρχει η ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Άλλωστε οι νέοι operators του αεροδρομίου ανακοίνωσαν ότι κάνουν έναν νέο πύργο ελέγχου με ραντάρ προσέγγισης κάτι το οποίο μπορεί να διπλασιάσει την κίνηση”, ανέφερε ο κ. Γιαννούλης απευθυνόμενος στα διοικητικά στελέχη του τουριστικού κολοσσού, καλώντας τους να επενδύσουν ακόμη περισσότερα στα Χανιά.

Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι οι τοπικοί φορείς του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης θα συνεργαστούν μαζί τους και θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.

thomas-cook2Κανένα πρόβλημα στις κρατήσεις από τις εκλογές

Ακόμη, επικαλούμενος στοιχεία ερευνών, χαρακτήρισε αξιοζήλευτο το προφίλ των επισκεπτών του νομού, κάτι που απέδωσε στη σκληρή δουλειά των ανθρώπων του τουρισμού. Όσο για τις εκλογές, εκτίμησε πως δεν θα επηρεάσουν τις κρατήσεις και εξέφρασε την ελπίδα πως η χώρα θα βγει από την εσωστρέφεια και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη σε ένα ασφαλές περιβάλλον εντός Ευρώπης.

Από τη μεριά τους, τα στελέχη της Thomas Cook παρουσίασαν τα σχέδια για ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στα Χανιά, εκφράζοντας μεγάλη ικανοποίηση από τις φυσικές ομορφιές, τον καιρό και τη φιλοξενία αλλά και παράπονα για τις υποδομές και την καθαριότητα.

Την εκδήλωση, που ήταν ανοικτή στο κοινό, διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού.

thomas-cook1