Εισβολή της αστυνομίας στον ΣΚΑΪ

Λίγο προτού ξεκινήσει η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», η αστυνομία εμφανίστηκε στο κτίριο και ζήτησε η εκπομπή να μην βγει στον αέρα.

Η εκπομπή, που ήταν μαγνητοσκοπημένη, βγήκε κανονικά στον αέρα, ενώ με το τέλος της, λίγο πριν από τις 2, στα γραφεία του καναλιού εμφανίστηκε η αντεισαγγελέας βάρδιας από την Ελευσίνα, έχοντας στα χέρια της ένταλμα σύλληψης για τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Αφού έψαξε όλους του ορόφους αποχώρησε μετά τις 2:30, μιας και ο δημοσιογράφος δε βρισκόταν στο χώρο.

Λίγο αργότερα ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για τα όσα συνέβησαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του ΣΚΑΙ: 

«Πρωτόγνωρες καταστάσεις για ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες συνέβησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ξημερώματα Τρίτης 14 Ιουνίου 2016. Κατόπιν εγκλήσεως του Βαγγέλη Μαρινάκη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης (πλημμέλημα του μονομελούς) από τον δημοσιογράφο Κυριακό Θωμαϊδη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του η “ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ” κινητοποιήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελία Πειραιά και εισήλθαν στο κτίριο των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΙ προσπαθώντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δημοσιογράφο. Η εντυπωσιακή κινητοποίηση της αστυνομίας, η έρευνα σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΚΑΪ, ο υπερβάλλων ζήλος για τη σύλληψη του δημοσιογράφου με αφορμή μία αβάσιμη καταγγελία του Μαρινάκη, προσβάλλουν το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία και προκαλούν απορία στους πολίτες γιατί στα σοβα