Δράσεις του Εργαστηρίου Δημιουργικού Χορού στο Νέο Χωριό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Χωριού Αποκορώνου έχει δημιουργήσει το θεσμό του Εργαστηρίου Δημιουργικού Χορού μαζί με την καθηγήτρια χορού Νένα Παπαγεωργίου-Μουράτογλου. Στο σεμινάριο, τα παιδιά οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Αποκόρωνα επεξεργάζονται θέματα που άπτονται της παιδείας και του πολιτισμού. Το σεμινάριο καταλήγει σε υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές παρουσιάσεις, με συντελεστές πάντα απο την ιδια την τοπική κοινωνία.

Η αποσυμφόρηση της πόλης και η αποκέντρωση αποτελούν καθαυτές έννοιες πολιτισμικού γίγνεσθαι, μονο εάν εχουν ποιοτικά και όχι εμπορικά κριτήρια. Μόνο τότε βοηθούν πραγματικά στην εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας. Για το καλοκαίρι του 2017 στα πλαίσια του θεσμού του Εργαστηρίου Δημιουργικού Χορού προγραμματίζονται οι ακόλουθες δράσεις:

 

  1. Έκθεση με τίτλο «Η Συνέλευση των Ζώων» (Κείμενα: Περικλής Κοροβέσης, Σκίτσα: Σπύρος Ορνεράκης, Μουσική: Γιώργος Κουρουπός, Προβολή Ντοκυμανταίρ «Το Δάσος Χορεύει» του Άγγελου Κοβώτσου και το «Το Δάσος Χορεύει» του Παναγιώτη Σαλαπάτα). (Διάρκεια Έκθεσης: 14-16 Αυγούστου, Ώρες: 19:00-21:00, Αίθουσα στο Κτήριο των Σαρήδων, Παλαιά Φάμπρικα, Νέο Χωριού Αποκορώνου)

 

  1. Σεμινάριο Δημιουργικού Χορού και προετοιμασία των συμμετοχόντων για τα χορευτικά έργα «Η Συνέλευση των Ζώων» και «Το Δάσος Χορεύει». (17-25 Αυγούστου στην Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Χωριού)

 

  1. Διαδραστική συναυλία με τον Μιχάλη Χόιπελ με θέμα «Μουσική και φύση» με το έργο του Μπαχ και αυτοσχέδια χορευτική παρουσίαση του έργου «Η Συνέλευση των Ζώων». (20 Αυγούστου, στις 18:00 στις όχθες του Μανταμά).

 

  1. Παράσταση χορού «Το Δάσος Χορεύει» (25 Αυγούστου, στις 21:00 στον Προαύλιο Δημοτικού  Σχολείου Νέου Χωριού).