Δικάζεται ο γιος του Κρητικού Εσκομπάρ για τις business με τα ναρκωτικά

Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη θα βρεθεί σε λίγες ημέρες ο 15χρονος μαθητής, οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία είχε εμπλακεί στις ναρκω-μπίζνες των γονιών του.

Η προφυλάκισή του τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε προκαλέσει αίσθηση, αιφνιδιάζοντας ακόμα και νομικούς κύκλους.
Εισαγγελέας και ανακρίτρια έκριναν ότι παρά την ανηλικότητά του, γνώριζε και συμμετείχε ενεργά στις «δουλειές» του πατέρα του. Σε αυτήν την κρίση εκτιμάται ότι κατέληξαν από το περιεχόμενο των καταγεγραμμένων συνομιλιών που τέθηκαν στη διάθεσή τους, οι οποίες,
όπως αναφέρεται, είναι άκρως επιβαρυντικές και για τον 15χρονο.

Όπως προαναφέρθηκε, στην φυλακή βρίσκονται επίσης ο 42χρονος πατέρας του και η 37χρονη μητέρα του. Μάνα και γιος στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι ζούσαν υπό καθεστώς τρόμου και απειλών. Περιέγραψαν τον 42χρονο ως έναν αυταρχικό άνθρωπο, ο οποίος τους εξουσίαζε με την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας.

Ο 15χρονος ισχυρίστηκε ότι δύο φορές που τόλμησε να αντισταθεί στις προσταγές του πατέρα του, εκείνος τον χτύπησε. Παρ’ όλα αυτά δεν έκρυψε την αγάπη του προς εκείνον, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε να χωρίσουν με τη μάνα του.
«Έχουμε να κάνουμε με έναν άρρωστο άνθρωπο στο μυαλό, ο οποίος χρησιμοποιούσε την γυναίκα του και κατά κύριο λόγο το παιδί τους ως «ξεκάρφωμα» για τις δουλειές του. Αυτό που έκανε ήταν ό,τι χειρότερο από έναν πατέρα προς το παιδί του» είχε σχολιάσει τότε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας, Διονύσης Βέρρας.

Αστυνομικοί της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, χαρακτηρίζουν τον 42χρονο ως τον μεγαλύτερο χονδρέμπορο κοκαΐνης στην περιφέρεια της Κρήτης, την οποία έφερνε στο νησί από την Ολλανδία είτε οδικώς είτε μέσω μεταφορικών εταιρειών.

Σύμφωνα με αστυνομικούς και νομικούς κύκλους, ο 15χρονος αποτελούσε το τέλειο άλλοθι στην «μπίζνα» του πατέρα του, ο οποίος εκμεταλλευόταν αφενός την ανηλικότητά του αφετέρου την αγάπη που του είχε. Αντί για …μαθηματικές εξισώσεις και ασκήσεις Χημείας, ο
πατέρας του φρόντιζε να τον ρίξει στα … βαθιά και να τον «μυήσει» στο χονδρεμπόριο κοκαΐνης. Δεν του αποδίδεται μόνο ο ρόλος του προπομπού (συνοδευόμενου συνήθως από την μητέρα του), τον χρησιμοποιούσε ακόμα και στις… εισπράξεις.

Δεν δίσταζε ακόμα να τον έχει μαζί του και κατά την διαδικασία επεξεργασίας της κοκαΐνης με σοβαρό κίνδυνο από τις αναθυμιάσεις, όπως τουλάχιστον συμπεραίνουν οι αστυνομικοί, στηριζόμενοι στην ανάλυση καταγεγραμμένων συνομιλιών της οικογένειας.
Ενόψει της συμπλήρωσης του εξαμήνου κράτησής του, ο 15χρονος θα δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων στις 3 Φεβρουαρίου.