Διαμαρτυρήθηκαν για την εκχώρηση του «Δασκαλογιάννης» στη Fraport

Με μαύρες σημαίες, συνθήματα και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο, μέλη της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης», διαμαρτυρήθηκαν για το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το αεροδρόμιο.

Αν και υπήρξε αρχικά ένταση με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, τα μέλη της Πρωτοβουλίας ξεκαθάρισαν ότι η διαδήλωση κινείται σε ειρηνικά πλαίσια και δεν θα προκληθεί το παραμικρό.

Τελικά, έφτασαν στο χώρο αναχωρήσεων, όπου ανάρτησαν δύο μαύρα πανό δίπλα από τη φωτογραφία του ήρωα Δασκαλογιάννη και παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

Αμέσως μετά τραγούδησαν το «Πότε θα κάμει ξαστεριά», ενώ η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο.

Λόγω καιρού αναβλήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία από την Ανοικτή Πρωτοβουλία στην πλατεία των Δικαστηρίων και ξεκίνησε αμέσως η μηχανοκίνητη πορεία.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο:

Φίλες και φίλοι

το ότι έχουμε δίκιο το ξέρουμε…. το ζητούμενο είναι να πείσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας να πορευθούμε μαζί… Παραδείγματα έχουμε πολλά που ενώ είχαν παρθεί αποφάσεις από τους κυβερνώντες…..τελικά δεν κατόρθωσαν να επιβάλουν τα σχέδια τους….Το ΗΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ….Η ΙΣΟΠΕΔΟ ΣΗ ΤΗΣ ΓΑΥΔΟΠΟΥΛΑΣ….ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ…ΤΟ ΣΤΡΑΤ ΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Δεν στέκει λοιπόν το σαθρό επιχείρημα :-Μα όλα έχουν τελειώσει Η Fraport απ ότι βλέπετε δεν κατάφερε για τέταρτη φορά να παραλάβει τα 14 αεροδρόμια και απ΄ ότι πληροφορούμαστε δεν θα τα παραλάβει εντός του 17….κερδίζουμε χρόνο λοιπόν για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας……έτσι που όταν θα είναι έτοιμοι αυτοί να διαπιστώσουν ότι το περιβάλλον για αυτούς είναι εχθρικό….

Συγχρόνως ξεκινούμε και δικαστικό αγώνα για ποινικό οικονομι-κό κακούργημα…γιατί όταν υπεγράφη η σύμβαση έπρεπε να υπάρχουν εγγυητικές επιστολές για την φερεγγυότητα του επενδυτή.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η Πρωτοβουλία Πολιτών μαζί με σχεδόν όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες οχι μόνο του δικού μας νομού είναι εναντίον αυτής της εκχώρησης….