Διακρίσεις για τους Κουρήτες στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ

Νέα σπουδαία επιτυχία για τον Α.Σ. ΚΟΥΡΗΤΕΣ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα JU JITSU -ετών +21 ετών που διοργανώθηκε στις 3 & 4 Ιουνίου στην Banja Luka της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε συνολικά από 8 αθλητές στις κατηγορίες Fighting και Ne Waza, οι 3 εκ των οποίων ήταν αθλητές του Χανιώτικου Συλλόγου!

Πιο συγκεκριμένα από τους ΚΟΥΡΗΤΕΣ αγωνίστηκαν ο Ηλίας Ανδριανίδης στην κατηγορία Fighting -94 Kg, η Χριστίνα Κουτουλάκη στην κατηγορία Fighting -55 Kg και τέλος η Πέπη Παϊζη στην κατηγορία -70 κιλά όπου είχαμε και το 1ο μετάλλιο που κατακτά Ελληνίδα αθλήτρια στο Fighting σε κατηγορία +21 ετών και σε συνέχεια της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου από την ίδια αθλήτρια στην κατηγορία -21 ετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Αθήνα τον Μάρτιο. Τους αθλητές συνόδεψε οι προπονητές του συλλόγου Δημήτρης Μπιτσαξής.

Το γενικότερο αποτέλεσμα για την Ελληνική Εθνική ομάδα ήταν πράγματι εντυπωσιακό αφού πρώτη φορά η χώρα μας κατακτά 3 μετάλλια σε διοργάνωση Ενηλίκων. Αν συνυπολογίσουμε και το μέγεθος της Εθνικής Ομάδας (8 άτομα) αυτό αποτελεί τεράστια διάκριση. Τα άλλα δύο μετάλλια ήρθαν στην κατηγορία Fighting -56 κιλά με τον Αρά Τζανικιάν (χρυσό) και την Ζαφειρία Παναγιωταράκου στην κατηγορία Ne Waza – 70 κιλά (ασημένιο).

Εκτός από τα μετάλλια η Εθνική μας είχε ακόμα μία τέταρτη θέση με την Βασιλική Λυμπεροπούλου (NeWaza +70 Kg),  μία  έβδομη θέση με την Χριστίνα Κουτουλάκη (Fighting -55 Kg), 3 ένατες θέσεις με τους Ηλία Ανδριανίδη (Fighting -94 Kg), Δημήτρη Γκαϊτατζή (Fighting -85 Kg) και Γκουμάκη Αναστασία (Fighting -49 Kg).

Για την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα και τις νέες επιτυχίες των αθλητών του, ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει τους προπονητές του Δημήτρη Μπιτσαξή, Ανθή Δημάκη, Δημήτρη Τσιραντωνάκη, Μαρία Τσουρλάκη, Λευτέρη Μαρινάκη, Χρήστο Μπαρπαγιάννη, Γιώργο Πετρουλάκη και Κώστα Πενταράκη για την συμβολή τους στις νέες σημαντικές επιτυχίες, την Ελληνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου,  καθώς και  τον Δήμο Αποκορώνου και την ANEK LINESBLUE STAR FERRIES για την βοήθεια και την στήριξη που παρέχουν στον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.