Γιόρτασε τα 50 χρόνια η ΑΝΕΚ LINES

Η ΑΝΕΚ LINES, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια παρουσίας της στην επιβατηγό ναυτιλία, πραγματοποίησε μία μεγάλη εκδήλωση το Σάββατο 5 Αυγούστου στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά. Σε εορταστικό κλίμα, παλιές και νέες γενιές ενώθηκαν σε ένα κοινό ταξίδι, γεμάτο από Κρητικά ακούσματα και χορούς που έδωσαν ξεχωριστό παλμό στο κατάμεστο θέατρο.

Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης, κατά τη έναρξη της ξεχωριστής κρητικής βραδιάς μίλησε στους παρευρισκόμενους για την ιστορική διαδρομή της ΑΝΕΚ LINES: της πρώτης εταιρείας λαϊκής βάσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ξεδιπλώνοντας την μακρά πορεία της εταιρείας, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η ΑΝΕΚ LINES, 50 χρόνια τώρα, διαγράφει μια δυναμική και ουσιαστική πορεία. Μια πορεία που στήριξε την Κρήτη και τους ανθρώπους της, μια πορεία για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι. Από το 1967 που εκατοντάδες Κρητικοί ενώθηκαν σε ένα κοινό όραμα- την εξυγίανση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Μεγαλονήσου με τον Πειραιά- μέχρι σήμερα που η ΑΝΕΚ LINES έχει δέσει “άγκυρα” ανάμεσα στις πλέον σύγχρονες ναυτιλιακές εταιρείες, οι ισχυροί δεσμοί μας με τον τόπο, μας δίνουν δύναμη σε κάθε βήμα. Σας διαβεβαιώνω ότι καθημερινά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, με το ίδιο μεράκι, την ίδια επιμονή και την ίδια αγάπη και να εκπροσωπούμε επάξια την Κρήτη μας σε όλο τον κόσμο».

Ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ, Γιώργος Κατσανεβάκης και η Άννα Νικολακάκη, υπεύθυνη Χορηγιών της ΑΝΕΚ, κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης

Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ και  δεξιά του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τραγούδησαν οι καταξιωμένοι κρητικοί καλλιτέχνες: Περικλής ΤζουγανάκηςΗλίας & Δημήτρης ΒλαμάκηςΔημήτρης ΒακάκηςΓιώργος ΤριανταφύλλουΜανώλης Χρυσοχεράκης & Λευτέρης Κουμής και οι συνεργάτες τους.

Ο Περικλής Τζουγανάκης και το συγκρότημα του

Ο Δημήτρης Βακάκης με τους συνεργάτες του

Οι Δημήτρης και Ηλίας Βακάκης με το συγκρότημά τους

Ο Λευτέρης Κουμής με τους συνεργάτες του

Οι Γιώργος Τριανταφύλλου και Μανώλης Χρυσοχεράκης με τους συνεργάτες του

Την εκδήλωση πλαισίωσαν χορευτικά τα συγκροτήματα: “Λαογραφικός Όμιλος Χανίων”Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Ρόδον»Λαογραφικός Σύλλογος Ακρωτηρίου «Σπ. Καγιαλές»«Δώσε Πάσο»Παραδοσιακός Σύλλογος «Τα Σφακιά» και Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης».

Ο Παραδοσιακός Σύλλογος τα “Σφακιά”

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ακρωτηρίου “Σπ. Καγιαλές”

Όμορφη κρητικοπούλα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Το Ρόδον”

Χαμογελαστοί χορευτές από τον Χορ. Όμιλο Χανίων “Ο Ψηλορείτης”

Κρητικοπούλες- μικρές και μεγάλες -ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις φιγούρες τους

Πολύχρωμες νησιώτικες παρουσίες από τις “Δώσε Πάσο”

Επιπλέον, προβλήθηκε σε πρώτη μετάδοση το video αφιέρωμα στα “50 χρόνια της ΑΝΕΚ LINES”, που επιμελήθηκε ο επιτυχημένος σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης. Ένα video στο οποίο μετείχαν εκατοντάδες Χανιώτες και Χανιώτισσες όλων των ηλικιών, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και σε ρόλους κομπάρσων. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Ε/Γ- Ο/Γ “ΕΛΥΡΟΣ” και  στα πρακτορεία της ΑΝΕΚ, με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Μία εύστοχη μυθοπλασία που στόχο έχει να θυμηθούν οι παλιοί και να ενημερωθούν οι νέοι για την ναυτική πορεία των 50 χρόνων της ΑΝΕΚ. Το  video μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

 

Η εκδήλωση έκλεισε με τους καλλιτέχνες και τον κόσμο να τραγουδούν αγαπημένα τραγούδια και να χορεύουν αγκαλιά  όλοι μαζί τους χορούς της Κρήτης. Κατά την έξοδο σε όλους τους παριστάμενους δόθηκαν συμβολικά αναμνηστικά δώρα των 50 Χρόνων ΑΝΕΚ.

Πολυπληθές και δυναμικό παρών από “εκπροσώπους” όλων των ηλικιών

Η ΑΝΕΚ LINES γιορτάζει τα 50 χρόνια της τιμώντας την Κρήτη. Με σταθερή ρότα, «χτίζει» στις αξίες των ιδρυτών της και εξελίσσεται κάθε μέρα ταξιδεύοντας τον πολιτισμό και  την παράδοση της Κρήτης στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Με καθημερινό στόχο να μετατρέπει κάθε ταξίδι σε μια μοναδική εμπειρία, η ΑΝΕΚ LINES συνεχίζει το ταξίδι της με πλώρη το μέλλον!

 

Flashnews.gr