Για ένα φιλί σε μπαρ των Χανίων πήγαν στο στρατιωτικό δικαστήριο

Κινδυνεύει η καριέρα δυο αστυνομικών από την Αυστραλία για ένα φιλί σε μπαρ των Χανίων μπροστά  στους συναδέλφους τους

Ένα φιλί και μια…”ερωτική” αγκαλιά, τον Απρίλιο του 2015 σε μπαρ των Χανίων, είχε σαν αποτέλεσμα την καταδίκη του πρώην Υπολοχαγού Nick Plenty και της Mirjana Iva Komljenovic, από το στρατιωτικό δικαστήριο, για την προσβολή των ένοπλων δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Nick Plenty ήταν διοικητής των πτήσεων της φρεγάτας HMAS ANZAC που είχε δέσει στην βάση της Σούδας, τον Απρίλιο του 2015.

Τα μεσάνυχτα 18ης Απριλίου, τόσο αυτός όσο και η επικεφαλής της ναυτικής αστυνομίας, Mirjana Iva Komljenovic, βρέθηκαν σε κλαμπ των Χανίων όπου η κατάσταση… “ξέφυγε” μπροστά στους συναδέλφους  τους.

Αυτή ήταν και η κατηγορία που τους αποδόθηκε από το στρατιωτικό δικαστήριο ότι δηλαδή προβήκαν σε τέτοια πράξη μπροστά στο πλήρωμα.

Η γυναίκα κατέθεσε ένσταση η οποία απορρίφθηκε στις 4 Μαίου του 2017 από τον δικαστή John Logan, όπου υποστήριξε ότι στο ποτό της είχαν ρίξει κάποιο ναρκωτικό καθώς ήπιε μόλις δύο γουλιές  και  δεν ήξερε τι έκανε.

Παράταυτα, ο δικαστής John Logan, δεν πείστηκε από τα λεγόμενα της γυναίκας, διότι δίνοντας εξηγήσεις στον ανώτερο της, την επόμενη ημέρα, δεν ανέφερε ποτέ ότι υποπτευόταν πως ίσως να τις έχουν ρίξει κάποιο ναρκωτικό, αλλά είπε ότι λίγή ώρα πριν φτάσει στο κλαμπ είχε καταναλώσει τρεις μπύρες.

Μάλιστα υποστήριξε , ότι την επόμενη ημέρα δεν θυμόταν τίποτα και απλώς ξύπνησε με ένα πολύ δυνατό πονοκέφαλο.

Σίγουρα η πράξη τους αναμένεται να έχει καθοριστική συνέπεια  για την καριέρα τους, υποστήριξαν οι δικαστές.

Πηγή: couriermail.com.au