Απαγόρεψαν τις ιεροπραξίες στον κληρικό με την κάνναβη!

Την προσωρινή τέλεση Θείας Λειτουργίας , Ιερών Μυστηρίων , Ακολουθιών και κάθε άλλη ιεροπραξία στον κληρικό που συνελήφθη με κάνναβη απαγόρευσε η  Ιερά Μητροπόλη Γορτύνης και Αρκαδίας κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από κρατική αρχή.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Μητροπόλη Γορτύνης και Αρκαδίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:”Η Ιερά Μητροπόλη Γορτύνης και Αρκαδίας κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από κρατική αρχή, περί παράβασης του Ν. 4139/2013 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και του Ν. 2168/1993 «Περί όπλων» από κληρικό της, γνωρίζει ότι σύμφωνα με Ι. Κανόνες της Εκκλησίας, το Ν. 4149/1961 «Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας» και το Ν. 5383/1932 «Περί των εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας», απαγόρευσε προσωρινά την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, Ι. Μυστηρίων, Ι. Ακολουθιών και κάθε άλλη ιεροπραξία στον εν λόγω κληρικό, μέχρι την έκδοση απόφασης από τα Δικαστήρια της Εκκλησίας.

Yπενθυμίζεται πως ο 49χρονος ιερέας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τη χρηματική εγγύηση ύψους 1000 ευρώ, την εμφάνιση στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο ιερέας φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είναι περιστασιακός χρήστης. Σε βάρος του ιερέα έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών παρά μη τοξικομανή υπό τη μορφή κατοχής και καλλιέργειας, χρήση κατ’ εξακολούθηση παρά μη τοξικομανή και παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Cretalive.gr