Ανακοίνωση των μαθητών του Γ.Ε.Λ Βάμου για τη νέα αίθουσα

Εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του ΓΕΛ Βάμου θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για την εγκατάσταση μιας νέας αίθουσας διδασκαλίας προκάτ όπως και τριών τουαλετών έστω και στα μέσα της σχολικής χρονιάς.
Αποδεικνύεται έτσι ότι ο συντονισμένος αγώνας αποφασισμένων μαθητών, καθηγητών, γονέων και Δήμου είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση και επίλυση των σχολικών προβλημάτων.Ο αγώνας όμως δε σταματάει εδώ αφού η λύση που δόθηκε είναι μόνο προσωρινή.
Το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου μας παραμένει, με ή χωρίς προκάτ (υπάρχουν ήδη 2 αρκετά παλαιότερα με σοβαρά προβληματα), καθώς πάγιο αίτημα της περιοχής αποτελεί η κατασκευή ενός νέου σύγχρονου σχολικού κτιρίου. Θεωρούμε ότι είναι απόλυτα δίκαιο και όχι ουτοπία, στον 21ο αιώνα εμείς αλλά και κάθε μαθητής να στεγάζεται και να μορφώνεται στο κατάλληλο σχολικό περιβάλλον με όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία προκειμένου να αναπτύξει όλες του τις δυνατότητες στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
Γνωρίζουμε ότι τίποτα δε χαρίζεται αλλά κατακτιέται με αγώνα και συλλογική προσπάθεια. Γι’αυτό δηλώνουμε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο ένα νέο σύγχρονο σχολικό κτιριο, ανεκπλήρωτο όνειρο γενεών και γενεών που έβλεπαν τις υποσχέσεις των υπευθύνων να μένουν μόνο στα λόγια. Ήρθε η ώρα τα λόγια να γίνουν επιτέλους πράξη.