Αλλάζει απότομα ο καιρός στην Κρήτη

Η γρήγορη κάθοδος μιας διαταραχής στην ανώτερη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την εισβολή μιας ψυχρότερης αέριας μάζας αναμένεται να προκαλέσει μία πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού και στην Κρήτη από τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Λέκκα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Οι δείκτες αστάθειας δείχνουν να ευνοείται και η πρόσκαιρη ανάπτυξη καταιγιδοφόρων νεφών, ιδιαίτερα στα βόρεια του νησιού, προκαλώντας πιθανά μία παροδική ένταση των βροχοπτώσεων σε τοπικό επίπεδο.

Οι Βόρειοι άνεμοι δεν αναμένεται να ενισχυθούν ιδιαίτερα και η ένταση τους θα φθάσει έως και τα 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα με την ελάχιστη να κυμαίνεται από τους 18°C έως και τους 20°C στα νότια, ενώ η μέγιστη θα κυμανθεί από τους 23°C στα βόρεια τμήματα της Δυτικής Κρήτης , στους 25°C στα Ανατολικά, ενώ στα νότια τμήματα θα φθάσει έως και τους 27°C.

Καλός και περισσότερο καλοκαιρινός καιρός αναμένεται να επικρατήσει πολύ γρήγορα από την Τρίτη ο οποίος θα διατηρηθεί και για όλες τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Οι άνεμοι δεν προβλέπεται να ενισχυθούν και η ένταση τους θα φθάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας έως και τα 4 Μποφώρ, ενώ τις βραδινές ώρες θα εξασθενούν έως και τα επίπεδα της άπνοιας.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώνει όλο και υψηλότερες τιμές και από την Τετάρτη οι μέγιστες τιμές θα φθάνουν έως και τους 30°C, με τις ελάχιστες όμως να κυμαίνονται στα επίπεδα των 21 έως 23°C.