Αγωνία για τον Κρητικό αστυνομικό που εξαφανίστηκε – Ο διαπληκτισμός και ο ψυχολόγος

Τον αναζητούν τα αδέλφια και  η οικογένειά του καθώς και η υπηρεσία του, με τα ίχνη του Χανιώτη αστυνομικού Αντώνη Δημοτάκη να αγνοούνται για όγδοη ημέρα. Έδωσε το παρόν στην Υπηρεσία του, και δεν παρουσιάστηκε την επομένη στην προγραμματισμένη βάρδια του.

Την εξαφάνιση του 38άχρονου είχε δηλώσει η οικογένειά του, και συνάδελφοί του, καθώς δεν είχε παρουσιαστεί στην υπηρεσία του (25/04) στην (Β αλλαγή) της Άμεσης Δράσης. Θα ήταν η δεύτερη ημέρα στη νέα του Υπηρεσία, ωστόσο δεν παρουσιάστηκε και η αναζήτησή του ξεκίνησε από τους συναδέλφους του.

Ο Αρχιφυλακας με καταγωγή από τα Χανιά, υπηρετούσε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στην ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης). Με δική του αίτηση μετακινήθηκε στην Άμεση Δράση. Ήσυχος και κοινωνικός με τους συναδέλφους του, στους οικείους του δε συζητούσε τα «διμοιριακά», λένε όσοι τον γνώριζαν. Διέμενε μόνος του στο διαμέρισμα πολυκατοικίας κοντά στην Έδρα της ΔΥΑΤ στην Καισαριανή, και δεν είχε κάποια σχέση στη ζωή του αυτή την περίοδο, σημειώνουν συνάδελφοί του.

Πριν σχεδόν δύο μήνες είχε ενα επεισόδιο διαπληκτισμού με τον έτερο Αστυνομικό να μετακινείται σε περιφερειακή Υπηρεσία. Η κατάσταση αυτή τον επηρέασε και όπως συνάδελφοι του ανέφεραν, είχε απευθυνθεί μόνος του στην ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. και ζήτησε βοήθεια. Για ένα διάστημα του είχε αφαιρεθεί το όπλο και εκτελούσε υπηρεσία γραφείου. Σε επανεξέταση που ακολούθησε, του αποδόθηκε ο οπλισμός και στη συνέχεια ήρθε η μετάθεση του στην Άμεση Δράση.
«Ήταν αρκετά κλειστός και δεν ανοιγόταν για τα προσωπικά του» σημειώνουν συνάδελφοί του από τις διμοιρίες, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν στην αναγγελία εξαφάνισης του Αρχιφύλακα Αντώνη Δημοτάκη.

Ο αδελφός του, 38άχρονου Αρχιφυλακα, Γιώργος Δημοτάκης,  που τον είχε επισκεφθεί στο σπίτι του στην Καισαριανή, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που το  είχε συναντήσει. Την επόμενη μέρα, ενώ έπρεπε να παρουσιαστεί στην υπηρεσία του στην Άμεση Δράση, δεν εμφανίστηκε. Στο σπίτι του βρέθηκαν το κινητό του, τα κλειδιά του,  ταυτότητα και πορτοφόλι. Μόνο το υπηρεσιακό του όπλο δε βαρέθηκε κατά την έρευνα του χώρου, το οποίο εκτιμάται οτι εχει μαζί του. Η εξώπορτα ενώ συνήθιζε να την κλειδώνει, βρέθηκε κλειστή και ξεκλείδωτη καθώς και τα φώτα του διαμερίσματος.

Έκκληση των αδελφών του Κατερίνας Γιώργου και Γιάννη Δημοτάκη σε όποιον γνωρίζει σχετικά με την εξαφάνιση του 38άχρονου αδελφού τους, Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ, να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

Οι έρευνες με ελικόπτερο, ομάδων της ΕΜΑΚ και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων στην περιοχή του Υμηττού όπου συνήθιζε να αθλείται, δεν είχαν αποτέλεσμα. Ενώ εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών οικιών που οικειοθελώς παρέδωσαν οι ιδιοκτήτες, χωρίς αξιοποιήσιμα ευρήματα. Τις επόμενες ημέρες συνάδελφοι του Αστυνομικού οργανώνουν μια ακόμα περιπατητική αναζήτηση στον Υμηττό, σε αναζήτηση του 38άχρονου καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν που μπορεί να έχει καταφύγει τόσες ημέρες και να μην μπορεί να εντοπιστεί πάρα τις εκτεταμένες αναζητήσεις.

Πηγή

nantiareport.gr