Έτσι δρούσε η εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε τους ηλικιωμένους !

Διακριβώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες, στο Ηράκλειο.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις (4) υποθέσεις απάτης και εβδομήντα (70) υποθέσεις απόπειρας απάτης, που διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος πέντε υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 20 έως και 52 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης  απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι και 02.09.2016, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, εξαπατώντας κυρίως ηλικιωμένα άτομα, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, έχοντας συγκεκριμένη δομή, δράση και σαφείς ρόλους μεταξύ τους, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, κυρίως με ηλικιωμένα άτομα και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι είτε τους γιατρούς είτε τους αστυνομικούς, κατάφερναν να τους εξαπατούν και να τους αποσπούν χρήματα και κοσμήματα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, τέσσερις απάτες, από τις οποίες αποκόμισαν χρηματικό ποσό τουλάχιστον 12.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας που υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, καθώς και 70 περιπτώσεις απόπειρας απάτης, όπου αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό που ξεπερνά συνολικά τις 840.000 ευρώ.

Επιπλέον, τονίζεται ότι την 24.08.2016, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, 51χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία είναι μέλος της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης και είχε δραστηριοποιηθεί και στα Χανιά.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.