“Έσπασαν” τα ισόβια για τον πεθερό που σκότωσε τον γαμπρό του

Το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, αναγνώρισε το Εφετείο Δυτικής Κρήτης στον 76χρονο -σήμερα- δράστη που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια, επειδή τον Αύγουστο του 2011 είχε σκοτώσει με κυνηγετικό όπλο τον γαμπρό του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διήρκεσε τρεις ημέρες, με την Εισαγγελέα χθες να προτείνει απόρριψη της έφεσης και διατήρηση της ποινής σε ισόβια. Η υπεράσπιση πρότεινε μια σειρά ελαφρυντικών, όπως η καλή συμπεριφορά του κατηγορουμένου μέσα στη φυλακή, τι ότι προσπαθεί να μειώσει τις συνέπειες της πράξης του με το να συμβάλει στην ανατροφή των εγγονών του με τη σύνταξή του, ο πρότερος έντιμος βίος και προσφορά στην τοπική κοινωνία. Τελικά, κατά πλειοψηφία (4-3) αναγνωρίστηκε ο “έντιμος βίος” που “έσπασε” τα ισόβια και επεβλήθη στον κατηγορούμενο η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή, δηλαδή 20 χρόνια κάθειρξης συν 14 μήνες για την οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα του θύματος ξέσπασε, ζητώντας περισσότερη αυστηρότητα. Ούτε όμως η πλευρά της υπεράσπισης έμεινε ευχαριστημένη με τους δικηγόρους Ανδρέ και Αλέξη Αναγνωστάκη, να δηλώνουν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στον στον Άρειο Πάγο για την αναίρεσή της.

Η υπόθεση

Η “τραγωδία” εκτυλίχθηκε τον Αύγουστο του 2011, στα Μαρεδιανά Κισσάμου. Η κόρη του 72χρονου, έγκυος και με ένα βρέφος είχε φύγει από το σπίτι, καταφεύγοντας στο πατρικό της. Εκεί την αναζήτησε ο 32χρονος άνδρας της και πατέρας των παιδιών. Ακολούθησε καυγάς που οδήγησε στη δολοφονία του από τον πατέρα της.

Ο δράστης εκτίει την ποινή του στην Αγιά.

 

 

 

Πηγή:Zarpanews.gr